Amet tunnustas uue anatoomikumi restaureerimist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikoolile kuuluv uus anatoomikum.
Tartu Ülikoolile kuuluv uus anatoomikum. Foto: Kristjan Teedema

Muinsuskaitseameti eilsel pidulikul auhinnagalal parimatele koostööpartneritele jagati tunnustust Tartu Ülikooli uue anatoomikumi restaureerimise ja teiste ajalooliste õppehoonete heaperemeheliku hooldamise eest.

Tartu Ülikool on viimase nelja-viie aasta jooksul renoveerinud mitmeid arhitektuuriväärtuslikke objekte, rääkis auhinda vastu võtmas käinud TÜ kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel. Ta lisas pressiesindaja vahendusel, Tartu Ülikooli jõupingutuste märkamine ja tunnustamine teeb rõõmu.

Tunnustuse saanud enam kui 130-aastane uus anatoomikum avati septembri alguses õppehoonena psühholoogidele ja eripedagoogidele.

Tartu ülikool oli muinsuskaitse tunnustusele nomineeritud kahes valdkonnas: aasta mälestise kategoorias seati üles vastrenoveeritud TÜ uus anatoomikum ning pärandit väärtustava uusehitisena toodi nominendina välja TÜ Narva kolledž.

Amet jagas kokku tunnustusi 15 kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles