Bussiinfo jõuab lõpuks Tartumaa peatustesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on bussiinfo jõudnud peatustesse valla või kohalike elanike initsiatiivil nagu näiteks Puhja vallas Mõisanurme külas. Tuleval aastal peaksid peatused saama ühesugused infoplaadid.
Seni on bussiinfo jõudnud peatustesse valla või kohalike elanike initsiatiivil nagu näiteks Puhja vallas Mõisanurme külas. Tuleval aastal peaksid peatused saama ühesugused infoplaadid. Foto: Margus Ansu

Sel aastal peavad Tartumaa bussireisijaid otsima teavet sõiduplaanide kohta veel internetist, infoliinidelt ja mujalt, tuleval aastal võivad graafikud jõuda lõpuks ka peatustesse.

Kriitikanooli, et naabermaakondade bussipeatused on kenasti graafikutega varustatud, kuid Tartumaa omad mitte, on viimastel aastatel maavalitsuse suunas lendu läinud palju.

Nüüd on maavalitsus kuulutanud välja riigihanke, et osta samasugused tablood ka 1213 bussipeatusse Tartumaal.

Terasest ja veekindlad

Tartu maasekretär Tõnu Vesi märkis, et esimese riigihankega tõenäoliselt kõiki peatusi bussiinfoga varustada ei õnnestu. «Kõik sõltub küsitavast hinnast,» märkis ta ja lisas, et hinnanguliselt suudetakse tuleval aastal teave üles panna 700–900 bussipeatusse.

Esmajoones paigaldatakse alused neisse peatustesse, kus on rohkem sõitjaid. Need peatused, kus buss peatub kord või kaks päevas, peavad graafikut kauem ootama.

Hanke tähtaeg on tuleval teisipäeval. Pakkumisi ükski firma veel teinud ei ole, ent huvi on tuntud küll, kinnitas Vesi. Maavalitsus tahab, et sõiduplaanide alla ostetavad alused oleks tsingitud terasest, veekindlad ning kaetud eest tugeva läbipaistva pleksiklaasiga.

Vähemalt kahe klambriga bussipeatuse tulba külge kinnitatava aluse kuju võivad firmad ka omalt poolt välja pakkuda. Peamine, et sellele mahuks A4-formaadis trükitud bussigraafik.

Vesi lisas, et raha on maavalitsusel infoaluste ostmiseks olemas. «Küsime hankes ühe aluse maksumust. Siis selgub, kui palju me neid osta saame,» selgitas maasekretär.

Töö uuele vedajale

Esialgse plaani järgi ostab maavalitsus sõiduplaanide alused riigihanke võitjalt ära. Uuel aastal on kavas korraldada uus riigihange Tartumaa bussiliinidele vedaja leidmiseks.

«Uus vedaja paneb alused üles ning varustab need ajakohaste sõiduplaanidega,» tutvustas Vesi tulevasi hanketingimusi.

Praegu teenindatakse Tartumaa sõitjaid 65 bussiliinil ning liinide arv jääb esialgu samaks. Küll aga võib lähiaastatel suureneda peatuste hulk, sest linna lähiümbruses on asustus märkimisväärselt tihenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles