Nüüd ja enne erineb koolis kui päev ja öö

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstigümnaasiumis lõppes riietus- ja pesuruumide põhjalik remont, paari nädala pärast saabub ka sisustus. Poiste ruumid on kaetud punakasoranžide plaatidega, tüdrukute omad rohekat karva plaatidega. Tüdrukute riietusruumis on nüüd ka föön.
Tartu kunstigümnaasiumis lõppes riietus- ja pesuruumide põhjalik remont, paari nädala pärast saabub ka sisustus. Poiste ruumid on kaetud punakasoranžide plaatidega, tüdrukute omad rohekat karva plaatidega. Tüdrukute riietusruumis on nüüd ka föön. Foto: Margus Ansu

Kunstigümnaasiumis algas teine veerand sündmusterohkelt: valmis sai riietus- ja pesuruumide kauaoodatud suur remont ja teisel koolipäeval viis tormituul võimlalt katusekatte.

«Keldrist ei taha enam ära minnagi, siin on nüüd nagu tänapäevane kool,» rääkis Tartu kunstigümnaasiumi direktor Peeter Kikas koolimaja keldrikorrusel asuvaid remonditud riietus- ja pesuruume näidates. «Kooli kõige ilusamad tualetid on kah nüüd keldris.»

Kehalise kasvatuse tunniks kasutatavaid riietus- ja pesuruume on õpilastel neli ja õpetajatel üks. «Varem olid need ruumid suur häbiplekk, need olid ikka väga koledad,» märkis direktor.

Olid tõesti, sest pärast maja valmimist 1980. aastal pole kunstigümnaasiumis põhjalikku remonti tehtud. Riietusruumide plaadid olid alla andnud ja seinte katmine uue värviga trööstitut pilti paremaks ei teinud. Ventilatsiooni puudumise tõttu haisenud pesuruume paljud lapsed ei kasutanudki, sest dušid olid ligadi-logadi.

Kõik on uus

Kena väljanägemine on vajalike ruumide väline külg. Remondi käigus uuendas töid teinud JB Ehituse OÜ ka torud ja elektrisüsteemi ning ehitas korraliku ventilatsiooni.

«Ehitajad tegid hea töö, ka koridoris vahetati kiiresti koristamiseks liiga karedad plaadid välja,» kiitis direktor. «Nüüd peame ventilatsiooni tundma õppima, esimesel päeval oli palav. Kokkuvõttes oleme väga rahul. Õpilased ütlevad riietusruumide kohta vaid kaks sõna – väga ilus.»

Kunstigümnaasiumi riietus- ja pesuruumide, nende juures olevate tualettide ja koolimaja trepi remontimiseks kulus ligi 120 000 eurot. Peale kunstigümnaasiumi remonditi tänavu linna rahaga Reiniku kooli riietus- ja pesuruumid ning tualetid, Raatuse kooli riietus- ja pesuruumid ja Descartes`i lütseumi tualetid.

Kahe nädala pärast jõuab kunstigümnaasiumi ka riietusruumide sisustus, kuue nädala pärast algab koolimaja välisuste ja varikatuse väljavahetamine. Direktori järgmine suur soov on, et korda saaksid koolimaja trööstitud tualetid.

Tualetid küsimärgi all

«Korralikud kempsud on elementaarsed ja kunstigümnaasiumi tualetid on esialgu tuleva aasta tööplaanis,» ütles Tartu abilinnapea Tiia Teppan. «Aga tuleb aru pidada, kas on mõistlik see töö ette võtta.»

Ta selgitas, et kuna 2015. aastal tahab linn taotleda koolivõrgu korrastamise käigus ümberkorraldatud kunstigümnaasiumi ja Raatuse kooli kapitaalremondiks eurotoetust, tuleb selgeks teha, kas enne seda on tualettide remontimisel mõtet.

Kuigi teisipäevane torm viis kunstigümnaasiumi võimla katusekatte, olid eile remonditud riietusruumid ja päevinäinud võimla kasutuses. «Väga kiiresti tulid töömehed, kes koristasid ära kõik ohtliku ja kinnitasid katusele jäänud soojustusplaadid üle,» ütles Peeter Kikas. «Vihma pole seni võimlasse sadanud, selgus, et soojustuse all on alles vana katusekate.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles