Vanemuise risti neljast sebrast jääb alles kaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti peab Vanemuise ja Ülikooli tänava ristil uue pangahoone juures mõistatama, kuidas autode vahelt üle tee saada, sest endisest neljast sebrast jääb alles kaks.
Varsti peab Vanemuise ja Ülikooli tänava ristil uue pangahoone juures mõistatama, kuidas autode vahelt üle tee saada, sest endisest neljast sebrast jääb alles kaks. Foto: Margus Ansu

Mööda Ülikooli uulitsat kõndides peavad jalakäijad nüüdsest ise vaatama, kuidas Vanemuise tänavast üle saavad, sest sebrat seal enam ei ole ega tule.


Kui Vanemuise ja Ülikooli tänava ristile maja ehitati, viidi ajutine ülekäigurada umbes poolele maale mäest üles. Nüüd on hoone valmis, ehitusaegne sebra läinud ning eelmisel nädalal otsustas linnavalitsus, et vanasse kohta enam teeületustriipe asfaldile ei tehtagi.



Praegu on selles kohas kolm sebrat, aga varsti korjatakse märgid ära ka teiselt poolt ristmikku Uueturu tänava otsast, nii et teeristile jääb ainult kaks ülekäigurada, mõlemad mäest alla üle Ülikooli tänava.



Kui kumbagi ülekäigurada risti üle Vanemuise tänava ei jäeta, on keeruline teatrist näiteks Barclay pargi poole saada, sõnas reedel üle ristmiku kiirustanud jalakäija Inga Kiudorf.



Pikk kaalumistöö


Jalamehed võivad ristmikul teed ületada küll, kui läheduses sebrat ei ole. Kuid nüüd tuleb arvestada, et Vanemuise mäest alla tulevad autod ei pea nende ees seisma jääma.



Küll aga on teeandmiskohustus neil roolikeerajatel, kes Ülikooli tänava poolt mäest üles pööravad.



Linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmann ütles, et otsus kaks ülekäigurada ära võtta tuli pika poolt- ja vastuargumentide kaalumise käigus.



«Kui Ülikooli ja Vanemuise tänava nurgal uus maja valmis sai, kujunes selline halb olukord, et seal ei ole kuskile ülekäiguraja märgi posti panna,» ütles ta.



Märk rikub välisilme


Samuti rõhutas Luk­­mann, et jalakäija peaks niikuinii veenduma enne teele astumist, et see on ohutu. «Tegime selle otsuse spetsialistidega arutades ja vaatame, kuidas see variant tööle hakkab,» ütles ta.



Lukmanni sõnul kaaluti muu hulgas varianti kinnitada märk uue maja seina külge. Maja omaniku, Krause Kinnisvara juhatuse liige Indrek Rentel ütles, et nemad igal juhul oma hoone külge liiklusmärke panna ei lubaks, sest see rikub ehitise välisilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles