Vanameeste peol mängis tantsuks Esimene Kord

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Juba pärast esimeste taktide kõlamist sai parkett valsikeerutajaist täis. Kedagi ei olnud vaja ligi meelitada ning kõigil tuli tants otsekui südamest.

Niisuguse peo kutsusid eile kokku Tartu seeniormehed, et tähistada oma klubi 12. aastapäeva. Klubi president Kalev Jahnson koos kaasa Aime-Heidi Jahnsoniga ongi sellel pildil otse tantsupõranda keskel.

Meesteklubi sünnipäevale olid naised samuti oodatud, kuid ilmselgelt ei jätkunud neid kõigile ja seepärast tuli härradel tantsupartneri leidmisel ollagi üsna krapsakas.

Meestevägi oli valdav aga sellepärast, et tartlaste sündmusele olid kaasa elama tulnud ka kaugemad mehed ehk Tallinna, Viljandi, Viimsi, Võru ja Haaslava meesteklubide liikmed.

Eilse peo ansambel kandis aga nime Esimene Kord, sest selle koosseis polnud veel kunagi varem kokku saanud. Akordionil musitseeris Voldemar Nikolajev Viljandi vanaisade klubist. Akustilist kitarri mängis Udo Vään ja klahvpille Mati Õun, mõlemad Haaslava meesteklubist. Bassimeheks oli Kalle Vassila, kes nimetas end bussijuhiks ja ütles, et tema kodukant on hoopis Mäksa.

Seeniormeesteklubi 78-aastane president Kalev Jahnson rääkis, et veel kuue aasta eest oli meeste keskmine vanus 67 aastat, nüüd on see 73.

«Ma arvan, et meie klubi tegevus toob meestele tervist ja aastaid juurde,» lausus ta.

Siiski peab lisama, et seeniormehed ei hoia end vormis ainult tantsu ja lõbuga, vaid üsna mitme spordiala harrastamisega. Suvel näikse kõige populaarsem olevat kuulimäng ning talvel hobikeegel.

Eile õhtupoolikulgi kogunesid aastapäevalised veel bowling’u-saali, kus pandi käima järjekordne turniir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles