Idaringtee sai usja kraavi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lasse Tur, Mapaid OÜ

Emajõe luhal oleva Idaringtee lõigu kõrvale kaevatud kraav paistab aerofotolt nagu hiiglaslik sinka-vonka roomav uss. Linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pooli sõnul on kraavi selline kuju taotluslik.

«See pole tavapärane kuivenduskraav, kus peaks rohkesti vett jooksma, vaid peaaegu olematu kaldega. Põhimõtteliselt on see looduslik puhasti, kuhu juhitakse sademeveed. Teel võib olla näiteks soola või õli ja et see voolaks võimalikult kaua, on tema teekonda pikendatud,» selgitas Pool.

Kraavi otsa on kaevatud ka väike kogumistiik, kust saab suurema hulga õli või muud reostust kinni püüda. Samakujuline kraav tuleb ka vangla poole. Kraav jääb vaid ühele poole teed, sest sajuveed juhitakse tee alt läbi.

Pooli sõnul on tee-ehitus Emajõe luhal kulgenud tõrgeteta ja graafikust ollakse isegi veidi ees. «Lammi peal oleval teeosal ei sünni kevadeni enam suurt midagi, aga Ihaste majade poolses küljes jätkub talvel pinnasevalli ehitus. Samuti käib aasta ringi uue silla valamine ja armeerimine,» lausus Pool.

Ihaste tee jääb ehituse tõttu suletuks 3. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles