Võimuläbirääkimised koguvad tuure

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilse päeva intervjuudest koorub, et endiselt on Tartus tõenäoseim Reformierakonna ja IRLi liidu jätkumine (kokku 26 kohta), kuhu kutsutakse kolmas jõud. Reformierakonna Tartu piirkonna esimees Urmas Kruuse hoidus täpsustamast, kes see olla võiks.

Kolm kohta saanud valimisliit Vabakund on võimuliidu Reformierakonnaga välistada jõudnud. Teine kolme kohaga valimisliit Isamaaline Tartu Kodanik (ITK) saatis eile laiali teate, kus kutsub moodustama laiapõhjalist koalitsiooni koosstöös IRLi, sotsiaaldemokraatide, Vabakunna ja Keskerakonnaga. Uue linnapeana näeb ITK Margus Tsahknat.

Nende avalduste peale on kommenteeritud, et IRL ja Reformierakond kutsuvad kolmandaks pigem erakonna.

Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must osales eile kohtumisel Reformierakonna esindajatega, olles üleeile teinud sama IRLiga. Ta ütles pärast neid kohtumisi: «Tõenäoliselt oleme konstruktiivne opositsioon.»

IRLi Tartu piirkonna juht Peeter Laurson ütles, et mingist nelikliidust tema praegu küll ei räägiks, ega ka sellest, kes võiks olla koalitsioonis Reformierakonnaga kolmas.

Sotsiaaldemokraat Tõnu Ints ütles, et selgusest on asi kaugel, endiselt on olukord, kus kõik räägivad kõigiga.

IRL ja Reformierakond plaanivad omavahel kõnelusi jätkata neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles