Kallaste rahvas valis kahtlemata

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimistulemus Kallastel.
Valimistulemus Kallastel. Foto: Graafika: Kaido Linde

Kallastel jätkab valitsemist seni võimul olnud valimisliit «Kallaste – meie kodu», mis saab nüüd end veel kindlamini tunda kui pärast eelmisi valimisi.

Peipsi-äärses väikelinnas Kallastel möödusid viimased valimised väga elavalt: volikokku pürgisid kuue nimekirja kandidaadid, kellest mõned klaarisid omavahel arveid isegi valimisjaoskonnas. Ka rahvas oli rekordiliselt erk: oma valiku tegi 72,82 protsenti valijatest.

Enim pooldajaid on valimisliidul «Kallaste – meie kodu», mis sai üheksaliikmelises volikogus kuus kohta. Kõige rohkem ehk 81 häält kogus selle valimisliidu kandidaat Viktor Nukka, kelle kohus kõrvaldas suvel korruptsioonikahtluse tõttu Kallaste linnapea ametist.

«Võitjal valimisliidul on nüüd kuus kohta üheksast, enne oli viis kohta,» rääkis Viktor Nukka. «Seega on meie positsioon kindlam.»

Kas praegu Kallaste linnavalitsuse arenguspetsialistina töötavast Viktor Nukkast saab jälle linnapea, kuigi ta on uurimise all?

«Kohus ei ole mulle süüdistust esitanud, on vaid kahtlustus ja rohkem pole mul selle asja kohta midagi öelda,» kostis Viktor Nukka. «Mina ei noppinud hääli, olin enne valimisi haige ega teinud midagi, et minu poolt hääletataks. Inimesed ise andsid oma hääle mulle. Nii suur toetus üllatas mind ja tegi tugevaks.»

Ta lisas, et kuna rahvas on talle mandaadi andnud ning kui valimisliit «Kallaste – meie kodu» soovitab tal linnapeaks kandideerida, siis tuleb selline otsus ka teha. «Enne peavad aga juristid ütlema, kas ma saan kandideerida või ei,» ütles Viktor Nukka.

«Kallaste valimistulemus oli ootuspärane,» kommenteeris valimisi opositsionäär Jaak Üprus, kes koos mõttekaaslasega valiti volikokku valimisliidust Vaba Kallaste Kodanik. «Siin on omapärane rahvas, ma ei tea, millega nad rahul on, et sellise valiku tegid. Tegelikult pole inimesed eluga rahul, linn on arengupeetusega, valimised ei peegelda tegelikkust.»

Jaak Üprus lisas, et lähiaeg toob Kallaste linna juhtimises kindlasti muutusi. «Ootame kohtu ära,» ütles ta, viidates Viktor Nukka eelseisvale protsessile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles