Andres Sõber: tuleme Tartusse rõõmsa meelega ja tahame võita

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock.
TÜ/Rock. Foto: Rein Murakas

Täna õhtul astuvad Eesti korvpalli meistriliigas sel hooajal esmakordselt vastamisi TÜ/Rock ja Rakvere Tarvas. Tarva peatreeneri Andres Sõbra sõnul tullakse Tartusse kindla plaaniga võit võtta.

«Tuleme Tartusse rõõmsa meelega ja tahame võitu saada,» lausus Sõber ega laskunud sügavamalt oma meeskonna mängutaktikasse.

Seniste mängude järgi on Rock jätnud Sõbrale hea mulje. «Gert Dorbeku ja Janar Taltsi liitumisega on see ikka favoriidi meeskond. Cramo ja Rock on teistest ikka paremini komplekteeritud ning ega teistel palju muud võimalust ei jää, kui olla üllatajad,» lausus Sõber.

Ka Rocki võõrmängijate kohta lausus Sõber kiidusõnu. «Tagumised mehed (Vincent Simpson ja Augustas Peciukevicius - toim) on asjalikud tüübid ja ei ole sel pikal (Uroš Lukovic – toim)  ka häda midagi. Meie jaoks on nad kõik kõvad pähklid,» hindas Sõber.

Balti liigas on Tarvas saanud sel hooajal ühe võidu ja ühe kaotuse, nii nagu ka Rock. Tänases mängust jäävad Tarval aga terviseprobleemidega kõrvale Rait Keerles ja Juris Umbrasško.

Sõber volikogusse

Sõbra sõnul võiks aga eriline mänguind olla sees endistel Rocki meestel Silver Leppikul ja Kristo Saagel. «Ma usun küll. Nad on kõvasti trenni teinud ja miks mitte üritada näidata oma vanale koduklubile,» ütles hiljutistel kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas Viru-Nigula volikogusse valitud Sõber.

Kas see võiks olla Sõbra poliitikukarjääri algus? «No mis algus. Ei ole midagi,» ütles Sõber ning oli seisukohal, et volikogutöö ei võta liialt energiat.

«Vastupidi, see annab juurde. On ju tore nende asjadega jõmistada. Ega see pole mingi California. Pisike koht. 1400 inimest. Meil tuleb Rocki mängule ka rohkem rahvast saali kui Viru-Nigulas elanikke on,» lausus Sõber, kelle soov on väikevalda uus spordisaal teha. 

Rünnak paremaks

Rocki peatreener Gert Kullamäe ütles õhtust mängu kommenteerides, et kohtumiseks valmistutakse nii nagu iga teise meeskonna vastu. «Rakverel on väga selged plussid ja miinused, aga ajakirjanduse veergudel ma ei hakka neid lahkama,» lausus Kullamäe.

Senistes mängudes on Rockil olnud rohkem ebakõla rünnakutel ning Kullamäe sõnul püütakse olukorda parandada. «Kaitses on pilt rõõmsam, aga rünnak pole laabunud nii hästi kui oleksime tahtnud. Pallikaotused, teineteise mittemõistmised. Me pole rünnakul veel head rütmi leidnud,» rääkis Kullamäe.

Kullamäe on avalikult välja öelnud, et loodab ka 213 sentimeetrit pikalt serblaselt Uroš Lukovicilt entusiastlikumat suhtumist nii trennis kui mängudes. Senine mängupilt on näidanud, et keskmängija jääb kaitses sageli aeglaseks ning ei saa ka sööte kätte.

Töötatakse Lukoviciga

Kas Kullamäe väljaütlemine tähendada, et vastasel korral lõpetatakse serblasega leping? «Ei, sellistest äärmustest ma ei räägiks. Me pole sellise kaliibriga klubi, et laseme lahti ja ostame uue. Mulle selline tõmblemine ei meeldi,» märkis Kullamäe ning lisas, et pigem püüab ta mõelda, kuidas serblast paremini ära kasutada.

«Kui oleme mehe võtnud, siis peame töötama selle nimel. Potentsiaali on tal küll, aga pikkade meestega käivadki asjad teistmoodi. Ta peab ka ise väga selgelt aru saama, mis temalt oodatakse,» ütles Kullamäe.

Tänane Rocki ja Tarva kohtumine algab Tartu Ülikooli spordihoones kell 19.  Järgmisel nädalal ootab Rocki ees kaks Balti liiga kohtumist Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles