Söakas õpetaja tabas vargad pandimajast

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeriku kooli kehalise kasvatuse õpetajal Heigo Klaosil õnnestus koolis käinud vargad kiiresti tabada.
Veeriku kooli kehalise kasvatuse õpetajal Heigo Klaosil õnnestus koolis käinud vargad kiiresti tabada. Foto: Sille Annuk

Varaste tabamisel män­­gib suurt rolli tegutsemiskiirus, tõestas Veeriku kooli kehalise kasvatuse õpetaja Heigo Klaos. Mõnikümmend minutit pärast vargust haaras ta ehmunud kurikaeltel natist.


Esmaspäeval olid kuuenda klassi õpilased parasjagu õues kehalise kasvatuse tunnis, kui kaks võõrast poissi püüdsid kooli staadioni kõrvalt kinnisest parklast läbi trügida. Tüdrukute kehalise kasvatuse õpetaja küsimuse peale, mida noormehed otsivad, kõnetatud lahkusid.



Nad ei läinud aga kaugele. Teist teed pidi sisenesid nad koolihoonesse ning kasutades ära vahetunni algust, mil duširuumide uksed avati, käisid nad kiirelt veel tunnis olnud õpilaste taskute kallal.



Jälitas mööda linna


Riideid vahetama saabunud poisid avastasid kohe, et üht-teist on puudu. Täpsemalt kolm rahakotti ning kolm mobiiltelefoni.



Klaos ei jäänud juhtunust kuuldes edasist ootama. Ta teavitas direktor Ruth Ahvenat ning tõttas ise autorooli, et otsida noorukeid ümberkaudsetelt tänavatelt.



Õpetaja oletas, et vargad tõttasid kohe saadud noosi kulutama, ning ta käis läbi Veeriku Maximast ja Selverist. Otsitavaid leidmata sõitis Klaos tagasi kooli juurde, et vaadata üle turvakaamera salvestis. Jätnud meelde kahtlusaluste välimuse, sõitis ta uuesti välja.



Sel korral saatis otsijat edu. Klaos märkas kolme poissi väljumas Veeriku tänava pandimajast, kahes neist tundis ta ära mõne aja eest koolis viibinud. Ta peatas auto, haaras kahel poisil kaenla alt kinni ning viis nad tagasi pandimajja.


«Nad olid üllatunud ega taibanud põgeneda,» rääkis Klaos. Kolmas poiss jooksis siiski minema.



Osa rahast juba raisatud


Kohapeal selgus, et poisid tahtsid ühest telefonist raha vastu vabaneda, kuid pandimaja ei võtnud pakutut vastu. Klaos andis noorukid üle saabunud politseipatrullile.



Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul tunnistasid varguses kahtlustatavad ülekuulamisel oma süü üles. Mobiiltelefoni saavad omanikud pärast politseitoiminguid tagasi. Raha aga täies mahus tagastada ei õnnestu, kuna noormehed jõudsid osa varastatud summast siiski ära kulutada.



Üks kinnipeetutest oli politseile juba vana tuttav, 13-aastane Edgar, kelle foto on varem ilmunud ka Tartu Postimehes. Teise, 18-aastase poisi nime Tartu Postimees politsei palvel esialgu ei avalda, kuna noorukil puudub kuritegelik minevik.



Kostina lisas, et kahtlustatavate suhtes on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 199 järgi, mis käsitleb vargust ja võimaldab kurjategijat süüdimõistmisel karistada rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles