Esimesed kommentaarid Tartust. Gea Kangilaski: hakkame diskussioonipuudust õõnestama

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GEA KANGILASKI
GEA KANGILASKI Foto: Valimised

Kuigi augustis moodustatud valimisliit Vabakund lootis Tartu linnavolikogus saada viis-kuus kohta, olid Genialistide Klubis valimistulemusi oodanud Vabakunna liikmed ja nende poolehoidjad täna veidi enne kella ühte öösel väga rõõmsad ka saavutatud kolme koha üle.

«Olen täitsa rahul,» ütles Valimiskunna esinumber Gea Kangilaski särades intervjuusid andes ning mõttekaaslastelt kallistusi ja õnnitlusi vastu võttes. «Oleksime võinud saada viis kohta, nagu lootsime, kuid oleme veel vähe tegutsenud.»

Vabakund kogus valimistel 2399 häält, mis tagas valimisliidule Tartu volikogus kolm kohta. «Ma tõesti tunnen nüüd, et elu Tartus läheb paremaks,» rääkis Gea Kangilaski. «Hakkame nüüd volikogus vaatama, kustkohast saab diskussioonipuuduse õõnestamist alustada.»

Tartu volikogus hakkavad Vabakunda esindama valimisliidule kõige enam hääli kogunud  Gea Kangilaski (672 häält), Jüri-Ott Salm (166 häält) ja Jüri Ginter (131 häält). «Tulemus oli valijate valik,» märkis Vabakunna kandidaat Sven Salumets. «Elame ja töötame nüüd volikogus sellega, mis meil on.»

Paar tundi varem, enne valimistulemuste selgumist aetud jutuajamises mainis Sven Salumets, et Vabakunda võib kritiseerida selle eest, et valimisliidu kandidaadid andsid enne valimisi tagasihoidlikke lubadusi. «Aga püüdsime oma lubadustega maa peale jääda,» selgitas ta. «Meie eesmärk on lähtuda linlaste, mitte tagatubade huvidest.»

Vabakund polnud valimispäeva õhtuks veel kokku arvestanud, kui palju kulus raha valimiskampaania peale. «Selleks läks oma 3000–4000 eurot,» ütles Vabakunna kandidaat Siim Vatalin. Selle raha eest reklaamis valimisliit end raadios, paaris ajalehes ja suhtlusvõrgustikus Facebook. «Uste taga me ei käinud, kesklinnas tegime küll välireklaami ja rääkisime inimestega,» märkis Siim Vatalin.

Nii Sven Salumets kui Gea Kangilaski kinnitasid rõõmsas pidumeeleolus, et Vabakund ei kao pärast valimisi kuhugi. «Vabakund tegutseb edasi, soov Tartus asju ei pea käima vaid läbi erakondade,» kinnitas Gea Kangilaski.

«Peame nüüd toetama volikogus oma kandidaate,» lisas Sven Salumets. «Hakkame edasi tegutsema linna elanike huvides töötava nõukojana. Laiali minna pole meil plaanis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles