Esimesed kommentaarid Tartust. Urmas Kruuse: alustame koalitsioonikõnelusi IRLiga

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS KRUUSE
URMAS KRUUSE Foto: Valimised

Reformierakond kaotas eelmiste valimistega võrreldes volikogus kaks kohta, ka teie saite tuhatkond häält vähem. Kuhu need hääled kadusid?

Üllatus oli see, et kaks valimisliitu, Vabakund ja Isamaaline Tartu Kodanik võtsid kumbki kolm kohta. Osa läks kindlasti sinna. Kuid ITK lõhustas ka IRLi hääli. See mõjutas kogu lõpptulemust. Arvestades üldist konteksti oli tulemus päris korralik.

Kas linnakodanik pani teile hindeks rahuldava või kuidas seda tulemust hindate?

Kui linnakodanik oleks hindeks pannud pika miinusega kolme, siis ilmselt ei oleks me esimesed olnud. Pigem on ühiskonnas palju huvitavaid protsesse toimunud ja need mõjutavad.

Kas see kohtade kaotus sunnib muudatusteks valitsemisstiilis, kui teil õnnestub koalitsioonileping sõlmida?

Arvan, et iga uus koalitsioon on seotud muudatustega, elu ongi muutumises. Küsimus on, kellega. Saab kõige tegusama koalitsiooni, aga me loomulikult alustame koalitsioonikõnelusi oma põhipartneriga. Seal ei ole küsimustki

Ilmselge kergendus oli reformierakondlaste nägudel, kui pärast viimase jaoskonna tulemuste lisamist sai 14 volikogukohast 15.

Loomulikult. Aga nagu ka varem ütlesin, on kõige parem, aga nagu enne ütlesin, kõige olulisem on, et saavad kokku need partnerid, kes suudavad teha püsiva koalitsiooni.

Kas on ka võimalikud muud kombinatsioonid?

Näiteks ITK on sisse tulnud, Vabakund on sisse tulnud.

Kas olete juba IRLiga õnnitluskõnesid vahetanud ja arutanud koalitsioonikõneluste alustamist?

Õnnitlesime juba enne lõplike tulemuse selgumist. Tahaksingi veel täpsustada, mis kell me kohtume. Enne rääkisime, et delegatsioon on IRLi poolt ka juba moodustatud.

Täna ja kohe?

Ma arvan siiski, et hommikul.

Kes kuuluvad Reformierakonna poolt läbirääkimiste delegatsiooni?

Peale minu Toomas Kapp ja Mihkel Lees, ma arvan, et alustame homme kolmekesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles