Piltuudis: Emajõgi kinkis Tartule uue ranna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantise-esine kõnnitee sai tulvavee taandudes liivakatte.
Atlantise-esine kõnnitee sai tulvavee taandudes liivakatte. Foto: Margus Ansu

Iseasi, kas see nüüd kingitus on, et jõgi Atlantise-esise kõnnitee liivaga kattis. Restoran plaanib liiva siiski kokku korjata ja avada kaldapealsel suvekohviku.


Atlantise restorani müügijuht Raul Ploom tõdes, et nii palju liiva Emajõgi siiski ei toonud, et saaks mõelda ranna avamisele. Seega tuleb liiva kuivades haarata harjad ning kõnnitee puhtaks teha. Erilisi kulutusi koristustööd restoranile kaasa ei too, hindas Ploom.



Emajõe-äärne kõnnitee on liivakatte all tegelikult Kaarsillast kuni Võidu sillani ning koristamine tuleb eraldi tellida, märkis linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. Esialgu oodatakse jõe langust ja kaldale uhutud pinnase tahenemist.



Viimastel päevadel on vesi hakanud Emajões kiirelt taganema. Eile hommikul ulatus jõgi 301 sentimeetrit üle Atlantise vastas asuva mõõdulati kokkuleppelise nullpunkti. Viimase kahe ööpäevaga taandus vesi üheksa sentimeetrit.



Jõgi lubas linnal eile liikluseks avada ka enamiku tänavaist, mis olid viimase paari nädala vältel suurvee tõttu ohus või lausa vee all. Suletuks jääb veel vaid osa Ranna puiesteest.



Et saaks ka viimase tänava uuesti avada, peab vesi alanema veel vähemalt 15–20 sentimeetrit, kinnitas Haak. Kahjustatud teede ja varisenud kaldakindlustuse remontimiseks peab jõgi taanduma veelgi enam.



Esialgu tuleb jätkata ka vee jõkke tagasi pumpamisega nii Supilinnas kui Liiva tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles