Napsine bussijuht sõidutas Põlvas koolilapsi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter koos valge huulikuga. Illustreeriv foto.
Alkomeeter koos valge huulikuga. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul Põlvas sõidukijuhtide kainust kontrollinud politseinikel tuli juhtimiselt kõrvaldada kolm alkoholi pruukinud sõidukijuhti. Neist üks oli kooliõpilasi vedanud bussijuht.

Poolteist tundi väldanud kontrollaktsiooni käigus pandi Põlva linnas puhuma 534 sõidukijuhti, teatas Lõuna prefektuur. Neist kolm olid roolis joobespäi, neist üks oli kooliõpilasi vedanud Atko firma bussijuht. Sohver väitis politseinikele, et enne liinile asumist oli ta oma kainust kontrollinud ning alkomeetrinäit püsinud siis nullil.

Põlva konstaablijaoskonna piirkonnavahem Rainer Rahasepp oli aga vastupidisel seisukohal. Nimelt andis politseiametniku vaist häirekella juba bussijuhi välisel vaatlusel. «Ilmselgelt hindas bussijuht üle oma maksa võimekust kiiresti alkoholi põletada,» sõnas Rahasepp ning avaldas mõistmatust, kuidas saab üks elukutseline sõidukijuht olla niivõrd hoolimatu iseenda, kaasliiklejate reisijate ohutuse suhtes.

Bussifirma tegutses probleemist kuuldes operatiivselt ning kohale kutsuti kaine juht, kes viis lapsed õigeks ajaks kooli. Põlva politsei alustas alkoholi pruukinud bussijuhi suhtes väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles