Gildi tänava kividest lõiku ootab remont

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulunud betoonkivid Gildi tänaval.
Kulunud betoonkivid Gildi tänaval. Foto: Sille Annuk

Tartu Gildi tänava alumises otsas ootab kulumise tõttu väljavahetamist vähemalt paarkümmend betoonkivi, mis AS Tref alles kaks ja pool aastat tagasi paika ladus.


Tartu linnavalitsuse linnamajandusosakonna juhataja asetäitja Andres Pool ütles, et töö maht pole veel selgitatud, mistõttu ei saa ennustada remondi hinda. Betoonkivide lagunemise põhjuski polevat klaar, ehkki osa süüd võib veeretada Pooli arvates rehvinaastudele.



«Aga ju on olnud ka mingisugune kivipraak, sest naast võtaks sisse ühtse rööpa, aga seal on osa kividest kulunud teistest sügavamalt,» arutles Pool.



ASi Tref tööjuht Jüri Ra­jando leidis, et asfaldiga võrreldes rabedamate betoonkivide lagunemine kahe ja poole aastase elava autoliikluse toimel on ootuspärane.



«Tõenäoliselt on see ikka naastrehvi lugu,» arvas Ra­jan­do. «Põhiliselt on kivid ju lagunenud pidurdusalal enne Vabaduse puiesteed. Aga oma töö on teinud ilmselt ka soolad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles