Tammeka jalgpallurid sihivad karikafinaali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Tenno (vasakul) ja Kaarel Kiidron (paremal).
Siim Tenno (vasakul) ja Kaarel Kiidron (paremal). Foto: Sille Annuk

Sellest hooajast JK Tammeka etteotsa asunud Marko Kristal on hooaja käiku jälgides Tartu jalgpallimeeskonnaga kui mitte just imet teinud, siis selle igatahes väga tõsiselt pildile tõstnud.


Tammekast on saanud üks Eesti skoorivamaid meeskondi. Viimastes kohtumistes liigatabeli esiotsa meeskondade Narva Transi ja Levadia vastu suudeti aga oma puur pallidest puhas hoida ja viigipunktid teenida.

Kristali sõnum selge


Tammeka mängus Levadia-ga tunnistati parimaks tartlaste väravavaht Mait Toom, kes tõrjus Vladislav Ivanovi penalti ja lükkas nurgalöögiks leva-dialaste lähilöögi, mis oli kindlalt teel väravasse.

«Mis seal ikka,» on peatreener ise tagasihoidlik, «oluline ongi hoida oma puur puhas ja selle kõrvalt üritada lüüa ka – selline ongi jalgpall. Ja kui sellest aru saadakse, siis hakkab kõik hästi toimima.»

Igatahes on Tartu esindusjalgpallurid Kristali sõnumist hästi aru saanud. Peatreeneri sõnul pole küll kõik veel sada protsenti õnnestunud, aga sinnapoole liigutakse.

Homme minnakse Tallinnas karikavõistluste poolfinaalis vastamisi praegu meistriliiga tabeli liidri FC Floraga. Kõigi eelduste kohaselt tuleb tallinlastel Tammeka vastu väga keeruline mäng.
«Teeme kõik selleks, et neil läheks raskeks,» lubab Marko Kristal.

Tartu jalgpallisõbrad hoiavad loomulikult kõik pöialt, et karikafinaalis oleks sinisärgid. «Kohtumise algul on tablool null-null ja hiljemalt pärast 120 minutit mängu peab selge olema, kes on finaalis,» sõnab Tammeka peatreener.

«Karikamängud on alati pingelised ja huvitavad, kuna kõik sõltub ühest mängust ja eksimise võimalust ei ole,» möönab ka Flora loots Martin Reim. «Me teame, mis see mäng meile tähendab ja mida see tähendab ka Tammekale. Tuleb kompromissitu võitlus iga palli ja situatsiooni pärast. Parem meeskond võidab ja pääseb Euroopa sarjadesse.»

Tänavu on Tammeka Floraga kohtunud täpselt kuu aega tagasi, siis jäi Flora napilt peale tulemusega 3:2. «Šansid on meil täiesti olemas,» väidab Kristal.

Kristal vs. Reim

Põnev on tänane vastasseis ka seetõttu, et peatreeneri pingil istuvad vanad sõbrad ja meeskonnakaaslased Reim ja Kristal. «Huvitav on muidugi, et hea sõber on teisel pool pingi peal,» ütleb Kristal, «vaatame, kumb peale jääb. Eelmine kord jäid nemad.»

Ei oleks midagi paremat, kui otsustavas karikamängus revanš võtta. Pealegi – Flora käest on revanš võtmata ka kaotuse eest kahe aasta taguses karikafinaalis.

Enesekindlus on Tammekal igatahes viimastest meistriliiga mängudest kaasas. «Selliste mängude pealt on Flora vastu kõik võimalik,» nendib Tam-meka treener Norbert Hurt.

«Vähemalt pärast viimast mängu ei jäänud ühtegi meest ripakile ja kokkulappimiseks, iseloomustas Hurt meeste tervislikku seisundit.

Jalgpallikarika poolfinaalid
• Teisipäeval, 27. aprillil
kell 18.45 Tallinna
FC Flora – Tartu JK Tammeka A. Le Coq Arenal (otseülekanne TV14s).
• Kolmapäeval, 28. aprillil
kell 18.45 Tallinna FC Levadia – Kohtla-Järve FC Lootus Maarjamäe jalgpallikompleksis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles