Õppimine edestab kevadpäevi

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes ütles, et tüdrukud paremad limbotajad on?! Eile libistas Pirogovi platsil tudengite kevadpäevade päevaklubi limbonööri alt ennast kõige madalamalt läbi hoopis Riho Lõvi.
Kes ütles, et tüdrukud paremad limbotajad on?! Eile libistas Pirogovi platsil tudengite kevadpäevade päevaklubi limbonööri alt ennast kõige madalamalt läbi hoopis Riho Lõvi. Foto: Sille Annuk

Tartu Postimees käis Pirogovi pargis uurimas, mis plaane on noored Tartu kevadpäevade veetmiseks teinud


Alo Lõoke

Tartu Ülikooli üliõpilaskonna esimees:



Mina kavatsen kevadpäevade ajal õppida, võtsin selleks õppepuhkuse. Kevadpäevadel lähen täna (eile – toim) õhtul Mälukale ja homme hommikul kell seitse trepijooksule. Ja siis muidugi Karsumm ja paadiralli. Masin valmis, aga me pole veel otsustanud, kas me läheme sellega Karsummile või paadirallile. Tuleb veel mõelda, kas paneme masinale alla rattad või midagi muud, et vee peal püsiks. No ja muidugi öölaulupeole ka.


Aga see muidugi ei tähenda, et ma ainult elaksingi kevadpäevadel või Pirogovi platsil, sest ega ma selleks puhkust ei võtnud, et kevadpäevadel olla. Osa võtan üritustest ikkagi ainult mõned tunnid. Ma arvan, et rohkem ei olegi vaja ju.



Vambola Paejärv

Taarakoguja ja ristsõnasõber:



Ma käin siin Pirogovis  täitsa suvaliselt. Praegugi teen kah niisama aega parajaks, mis sa seal kodus ilusa ilmaga ikka istud. Kui linna peale jalutama tulen, siis kasutan aega ratsionaalselt ja käin siin ka tiiru, korjan taara ära. Iga kord tuleb erinevalt. Möödunud aasta sain nelja tunniga kuskil 280 krooni. Siis ma ei saanud pensioni ka ja minu jaoks oli see täitsa suur raha.


Praegu päevas siit mitut korda läbi ei viitsi tulla. Aga eks see ole kuidas kunagi. Nüüd vaatan ka, et jõuaks filmi ajaks koju telekat vaatama ja ristsõnu lahendama.



Jaan Naaber

Tartu kevadpäevade projektijuht:



Kõige vähem aega veedan ma ilmselt kodus. Kus ma täna olema pean? Olen Pirogovil päevaklubis, Kassitoomel öölaulupeol, botaanikaaias, Püssikas Mälukal, Raekojas, üliõpilasmajas ja raadiotes käin hästi palju. Aga üritusi ma väga külastama ei jõua – ma ainult korraldan neid.


Kui nädal aega on sama ilus ilm nagu praegu, siis on päevitusrandid nagu igal aastal. Eelmise aasta randid on veel praegugi näha.


Kui politseid Eestis ei oleks või autoroolis oleks kuni ühepromilline joove lubatud, siis võib-olla isegi istuks Pirogovil maha ja võtaks ühe õlle. Aga selle nädala jooksul ei võta ma grammigi, sest pean kogu aeg roolis olema. Kui nädal läbi saab, siis magan neli päeva järjest.




Merike Pullonen

Abiturient:



Öölaulupeole peaks ikka minema, sest laulda on ikka tore. Praegu on suhteliselt hea aeg – kirjand on kirjutatud ja selline vabadus on. Järgmine eksam on inglise keel. Pirogovile õppimist kaasa ei võta, kuigi bioloogiavihik on kotis küll.



Andreas Abel

Arstiteaduse üliõpilane:



Siin Pirol võiks olla ja ööorienteerumises kavatsen osaleda. Ma olen ühe korra varem ka seda üritanud, aga siis jäi umbes kolmanda punkti juures katki, sest püksid läksid katki. Ja siis teaduskonna üritustest võiks osa võtta. Homme on siinsamas Pirogovil tervislik mäkketõus. Sellest tuleb kindlasti osa võtta.


Käreverre luharetkedele tahaks minna, aga see on liiga vara hommikul ja liiga kallis.



Toomas Kangur

Arstiteaduse üliõpilane:



Praegu on plaan minna ööorienteerumisele. Karsummist tahaks ka osa võtta, aga enne tuleb teised osalemiseks nõusse saada. Ma korraldan ka nädalavahetusel, esimesel mail toimuvat arstiteaduskonna jalgpalliturniiri, mis tähendab, et niikuinii eriti palju koju ei jõua sel nädalal.  


Ja siis on plaanis võimalikult palju siin Pirol passida. Pirogovi satuvad kuidagi kõik kokku. Fenomen on selles, et sa tuled siia, istud maha enda kahe sõbraga. Ja kella kuueks õhtul on sul siin juba kolmkümmend sõpra. Siis mõtled, et juba liiga palju on, peaks hakkama kuhugi edasi liikuma. See on selline lõbus kokkusaamiskoht.


Olen kolmandal kursusel – õppimist veel jätkub. Neljapäeval on üks kontrolltöö, aga ülejäänud päevad peaksid vabad olema. Siiski minu elufilosoofia on, et enne töö, siis lõbu. Kui üks hakkab teist segama, siis tuleb otsustada, kumma sa vahele jätad.



Marili Eelnurm

Esmakursuslane:



Öölaulupeole läheme kindlasti. Sellest oleme palju kuulnud. Ja öötantsupeole on ka plaanis minna, sest seal pole kunagi käinud. Eelnevatel aastatel polegi kevadpäevadest osa võtnud.


Üldiselt võtame osa suurematest üritustest. Loenguid küll enam väga palju pole, sest varsti hakkavad eksamid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles