Maarja kooli väiksed ja suured rassisid talgutel

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja kooli teise klassi lapsed ja nende õpetaja Tiina Eksi olid eile ennelõunal kooli suures õues kibedasti ametis puuleh­­tede koristamisega. Ümbruse korrastamisega oli haaratud kogu koolipere, kes osaleb Tartu heakorratalgutel.
Maarja kooli teise klassi lapsed ja nende õpetaja Tiina Eksi olid eile ennelõunal kooli suures õues kibedasti ametis puuleh­­tede koristamisega. Ümbruse korrastamisega oli haaratud kogu koolipere, kes osaleb Tartu heakorratalgutel. Foto: Sille Annuk

Suured talgulised tõmbasid Maarja kooli õue igas nurgas rehadega lehti kokku, väiksed talgulised täitsid kokkuriisutuga prügikotte. Maarja kool osales kui üks mees Tartu heakorratalgutel.


Sületäis lehti siit, teine sealt ning nii need mustad prügikotid erivajadustega lapsi õpetava Maarja kooli hoovil muudkui täitusid. Teise klassi õpetaja Tiina Eksi hoidis kotisuud ja jagas oma klassi hoolsatele koristajatele juhtnööre, kuidas võimalikult palju lehti korraga kotti saada.

Talgulised on oodatud

«Meil on igal klassil oma kindel ala, mis tuleb puhtaks saada,» selgitas tööriietes Maarja kooli direktor Jaanus Rooba. Eile töötasid Tartu heakorratalgutel kaasa löönud Maarja kooli veidi enam kui poolsada õpilast ja õpetajat kaks tundi. Direktor ise ragistas elektrisaega suurte puude all ja võttis võsa maha.

Täna, homme ning järgnevatel päevadel on talgulisi tööl paljudes kohtades, sest Tartu kevadine vuntsimine kestab 7. maini. Tänavu 13. korda tehtavale kevadisele suurpuhastusele oli eilseks lubanud tulla 701 talgulist. Tartu koolidest on ainsana talgutele registreerunud erivajadustega lapsi õpetav Maarja kool.

«Talguliste nimekiri ei ole suletud,» ütles Tartu linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Madis Tammeorg. Kes soovib talgutel kaasa lüüa, võib end appi pakkuda. Lisaks sellele võib linnavalitsusele teada anda ka koristamist vajavatest kohtadest.
Praegu on Tammeorul kirjas 55 kohta, mis koristajaid ootavad. Mitukümmend supilinlast käisid talgutel juba reedel ning Tartu Kalastajate Klubi pea sada inimest rookisid Emajõe äärt laupäeval.

Ka võsa väheneb

«Õnneks on nii, et aasta-aastalt jääb talgulistel tööd vähemaks,» märkis Tammeorg. Üks põhjus on see, et paljudel varem peremeheta maatükkidel on nüüd peremehed. Teine, väga rõõmustav põhjus on see, et põõsaste alla poetatakse veidi vähem rämpsu.

Et reostajate elu kibedaks teha, laseb linn ka sel aastal Ropka tee pikendust piiravat võsa maha võtta. Ropka tee pikenduse äärde kokku veetud rämpsu koristavad ära Tartu Pereliidu talgulised.

Tartu linnavalitsus annab talgulistele töövahendid ja pakub kehakinnitust. Usinamad talgulised saavad ka auhinna. Möödunud kevadel osales talgutel ligi tuhat inimest, kes korjasid linna 55 paigast kokku 500 kuupmeetrit prügi.

Jõudu tööle!
• Heakorratalgutele saab registreeruda ja sobiva koristamiskoha valida helistades tel 736 1267, 503 7215 (Madis Tammeorg) või saates meili aadressil madis.tamme-org@raad.tartu.ee.
• Tartu keskkonnajaamadesse (Jalaka 60b ja Jaama 72c) võivad tartlased tasuta ära anda vanapaberit, metalli, pakendeid, elektroonikaromusid, suuremõõtmelisi esemeid ja ohtlikke jäätmeid. Tasu eest võetakse vastu ka suuremõõtmelisi ehitusjäätmeid ning aia- ja haljastusjäätmeid.
• Tartlased saavad kuni kaheksa sõiduautorehvi tasuta ära anda Jaama tn keskkonnajaama.
• Keskkonnajaamad on avatud E–R kl 12–18 ja
L kl 10–16.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles