Tartu laulis kevadpäevad avatuks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast Tartu kevadpäevade pidulikku avamist Raekoja platsil asusid tudengid ja linnarahvas teele Kassitoomele Öölaulupeole. Nagu üks mees tõusid inimesed ka raekoja taga Pirogovi platsil püsti ning järgnesid neile.


Esmaspäeval algas Tartus kauaoodatud tudengifestival, mis täidab oma tiheda kavaga kogu nädala. «Ärge minge sel nädalal kooli, puhake!» hüüdis kevadpäevade peakorraldaja Jaan Naaber,



Häid sõnu laususid nädalasse kaasa ka Mainori Kõrgkooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli esindajad. Lisaks linnapea ja kultuuriminister.



Kella kümne paiku õhtul oli Kassitoome nõlvadele kogunenud tuhandeid inimesi ning algas Öölaulupidu. Veel tund hiljem oli pea kõigi linnas liikujate suund üks - Kassitoomele. Ühiselt lauldi läbi rahvamuusika tuntumad hitid aga ka koorilaulupidude repertuaar.



Õiget viisi aitasid hoida tuntud muusikud nagu Margus Põldsepp lõõtsal, Toomas Lunge klahvpillidel, Marju Varblane viiulil ja Elleri muusikakooli rütmimuusika osakonna lauljad Ursel Oja juhendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles