Jõgevamaa rahvaliitlased asusid ühinemispooldajatega opositsiooni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Rahvaliidu ühinemiskatsed Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga on kantud partei juhtkonna üksikute liikmete erahuvist, mitte erakonnas valitsevatest meeleoludest, leiti Eestimaa Rahvaliidu Jõgevamaa maakonnaühenduse kokkusaamisel.


Rahvaliidu Jõgeva maakonnaühenduse esimees Riina Kull märkis, et Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli selgitused erakonna võimalikuks ühinemiseks sotsiaaldemokraatidega on erakonna laiema aktiivi poolt põhjalikult läbi analüüsimata ning ühinemissoov kantud juhtkonna üksikute liikmete erahuvist.



Reedel, 23. aprillil toimunud Rahvaliidu Jõgevamaa maakonnaühenduse volikogu asus seisukohale, milles toetati erakonna jätkamist iseseisvalt. Lisaks mõistis volikogu hukka asjaolu, et erakonna juhid edastavad avalikkusele vastukäivat ning eksitavat infot.



Üritusel viibinud Rahvaliidu üks juhtfiguure riigikogu liige Margi Ein märkis, et ühtegi otsust ühinemise küsimuses volikogu ei langetanud. Küll aga küttis arutelu kirgi ning valdav hoiak oli siiski ühinemise vastu.



Et rahvaliitlaste valdav enamus on sotsidega ühinemise vastu, kinnitas ka möödunud nädalal Postimehega kõnelenud Rahvaliidu kauaaegne juhtfiguur president Arnold Rüütel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles