Kordemets: Vanemuise näidendile tehti kõvasti liiga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise loomenõukogu otsustas võtta teatri mängukavast maha möödunud laupäeval esietendunud komöödia «Külaline» ning seda enam mitte mängida.
Vanemuise loomenõukogu otsustas võtta teatri mängukavast maha möödunud laupäeval esietendunud komöödia «Külaline» ning seda enam mitte mängida. Foto: Sille Annuk / Postimees

Loomingulise töö üks osa on ebaõnnestumise võimalus ja selle eest ei tohi karistada, nagu juhtus Vanemuise etenduse «Külaline» puhul, ütles ETV toimetuse juht Gerda Kordemets.

Kordemets pidas Vanemuise juhtumi puhul kõige kummalisemaks seda, et teatri loomenõukogu ei avastanud näidendi puudusi varem, proovide ajal, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Ringvaade».

Eesti teatrites on tema sõnul küll olnud juhtumeid, kus pärast kontrolletendust öeldakse, et see pole oodatud tulemus, või et mängitakse kümme etendust, kuid publik lihtsalt ei tule. «Aga antud juhul, kus mängiti ära kaks etendust ja keegi ei saanud seda õieti vaadata ja hinnata... /.../ Kui pärast teist etendust võetakse lavastus maha, siis jääb mulje, et seal taga on äkki veel midagi,» oletas ta ega välistanud keerulisi inimsuhteid ja muid probleeme.

Kordemetsa sõnul tuleb ka filmimaailmas analoogseid juhtumeid alatasa ette, kuid mitte keegi ei viska ebaõnnestunud filme pärast minema.

Vanemuise loomenõukogu otsustas võtta teatri mängukavast maha möödunud laupäeval esietendunud komöödia «Külaline» ning seda enam mitte mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles