Maamessil sai tõupuhast pulli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pullioksjon Maamessil.
Pullioksjon Maamessil. Foto: Margus Ansu

Maamessil Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi korraldatud tõupullide oksjonil leidsid endale uue kodu kümnest enampakkumisele tulnud loomast viis.



Pullioksjoni ühe korraldaja Võrumaa loomaksavataja Rainis Ruusamäe sõnul käis huvilisi enne oksjonit loomadega tutvumas päris palju. Rahval on masuajal raha vähem ja pooled loomad jäid siiski müümata, tõdes Tartu Näituste pressiesindaja Vambola Paavo täna.



Loomade alghinnad jäid müüjate kinnitusel 20 000 - 40 000 krooni vahele. Uue omaniku leidsid enampakkumise käigus viis looma.



Kõige kõrgemat hinda maksti akviteeni heldat tõugu noore pulli eest, kokku 32 500 krooni. Uue kodu leiab loom lähipäevil Viljandimaal Uno Lauri talus.



Kõige kaugem pulliostja sõitis Tartusse Saaremaalt. Nii kaugelt tulles ei sobinud lahkuda tühjade kätega. Salme vallas karjandustalu pidav Raimond Ellikul tuli omandatud simmentali tõugu pulli eest välja käia 29 500 krooni.



«Tahtsin just simmentali saada aga seda polnud lähemalt võimalik soetada, seepärast saigi teekond mere tagant Tartusse  ette võetud. Sain teada, et Maamessil toimub oksjon ja simmental on saadaval. Looma hind jäi keskmisesse klassi. Ostuga olen igati rahul,» rääkis Ellik.



Eesti Loomakasvatajate Seltsi arendusspetsialisti Tõnu Põlluääre arvates on Maamess just see koht kuhu pullioksjon sobib.



Praegune majanduslikult keeruline aeg mängib oksjoni korraldamisel kindlasti oma osa. «Inimesed ei julge nii aktiivselt osaleda kui veel mõned aastad tagasi ning ka tehtavad panused on väiksemad. Maal on raha vähemaks jäänud ja palju jälgitakse hinda,» kommenteeris Põlluäär .



Viimane suurem tõupullide oksjon toimus möödunud kevadel Võrumaal Sännal. Maamessi raames korraldati pullioksjonit teist korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles