Teenindusmaja muutub uueks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AIVAR AOTÄHT

Tartu kesklinnas asuv teenindusmaja saab uue ja ajakohase välisilme ning siseruumid.

Tööde tellija on osaühing Tartu Teenindusmaja, mille esindaja ning projektijuhi Timo Räihä sõnul läheb ümberehitus maksma üle 40 miljoni krooni, maja peaks uues kuues valmis saama augusti lõpuks või septembri alguseks.

Räihä ütles, et hoone projekteerimine on lõppjärgus, lahtised on veel mõned eriosaprojektid. Praegusest majast jäävad tema kinnitusel alles vaid talad, postid, vahelaed ja osa seinu, kõik muu ehitatakse uus. Fassaad valmib alumiiniumist ja klaasist, mis tuleb projektijuhi sõnul nii läbipaistev kui ka peegelpindadega.

Nagu Timo Räihä märkis, tuleb uude majja viis korrust, lisaks soklikorrus, kaubamajapoolne osa on kolmekorruseline. Täielikult kaubanduspindadeks on mõeldud sokli- ja esimene korrus, teisele ja kolmandale korrusele tulevad nii kaubandus- kui ka teenindusruumid, neljas ja viies korrus on büroopindade päralt.

Räihä sõnul on juba alustatud läbirääkimisi võimalike rentnikega, nende seas ka endistega. «Huvi nende pindade vastu on täiesti olemas,» nentis ta.

Projektijuhi sõnul jääb hoone alles samale pindalale ega laiene väliselt. Ehitus sujub tema kinnitusel kenasti ning ehitajad püsivad oma töödega graafikus.

Maja ehitab aktsiaselts Linnaehitus, eriosade ja konstruktsioonide eest hoolitseb aktsiaselts Tari, arhitektuuritööde autor on firma Künnapu & Kadarik, sisekujundaja on Uku Künnap.

Timo Räihä lisas, et uus teenindusmaja ei kujune otseseks konkurendiks kõrvalasuvale kaubamajale, teenindusmaja põhifunktsioonideks jääb teenindus ning ruumide rentimine büroodeks. Räihä sõnul pole ka esialgu kavas muuta hoone nime, nimevahetuse vajalikkust näitab tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles