Kohus lõpetas Kivi Forellipüügi pankrotiasja

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivi Forellipüük Tartu lähedal
Kivi Forellipüük Tartu lähedal Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus otsustas lõpetada Aksel Kivile kuuluva OÜ Kivi Forellipüük pankrotimenetluse pankrotti kuulutamata, sest firma majandustegevus on lõppenud ja võlgu pole võimalik kustutada.


Maakohus sedastas ajutise pankrotihalduri Einar Val­landi aruandele tuginedes, et Kivi Forellipüügi maksejõuetus pole ajutine. Võlgu on ettevõttel üle nelja miljoni krooni, vara vaid 24 000 krooni eest.



2,3 miljoni kroonine Swedbanki nõue Kivi Forellipüügi vastu on tagatud Aksel Kivile kuuluvatele kinnistutele seatud hüpoteekidega. Tagamata on aga põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) 1,6 miljoni kroonine nõue.



PRIA tahab Kivi Forellipüügilt tagasi kokku 3,2 miljonit krooni. Teine, ligi 1,6 miljoni kroonine nõue ei kajastunud aga pankrotimenetluses, sest selle kohta puudub jõustunud kohtuotsus.



Poolt summast nõuab PRIA vähitiikide, poolt vähkide haudemaja kasutusse võtmata jätmise pärast.



Pankrotihalduri hinnangul ei põhjustanud Kivi Forellipüügi maksejõuetust raske juhtimisviga. Ka ei tuvastanud haldur, et ettevõtte juhtimisel oleks Aksel Kivi teinud kuritegelikke otsuseid.



«Võlgniku maksejõuetuks muutumise peamiseks põhjuseks on muu asjaolu – vähikasvatuse plaani ebaõnnestumine,» nõustus maakohus halduriga. Tartu maakohtu määrust saab edasi kaevata 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles