Lugeja küsib: kas digiboksi vajab ka kaabel-TV vaataja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiboks ja pult.
Digiboks ja pult. Foto: Viasat

Kas kaabel-TV kliendid hakkavad digitelevisiooni nägema ilma digiboksita? Mul on korralik teler ja praegu näen sellest digitaalselt ja kvaliteetselt ainult ETVd, kas siis 1. juulist muutuvad kõik programmid digitaalseks?


Vastab Pavel Maskaljun, Viasati turundusspetsialist:

Digitaaltelevisioon on uus viis telesignaalide edastamiseks, mis piltlikult öeldes tagab selle, et kvaliteet signaalide transpordil kaotsi ei lähe. See, kas kanalit edastatakse juba algselt digi- või analoogsignaalidega, sõltub aga programmitootjast.

Praegu on tasuta digivõrgus kättesaadav ETV, ETV2, Kanal 2, Kanal 11 ja TV3, 1. juulist peab digivõrku lisanduma veel TV6. Kuna aga digiüleminek puudutab Eestis esimeses etapis vaid õhu kaudu edastatavat maapealset televisiooni, siis võivad kaabel-operaatorid jätkata endiselt ka analoogsignaali edastamist ja analoogkaabli vaatajatel telepilt ära ei kao.

Olgu selguse huvides  öeldud, et kõik vaatajad, kes on liitunud mõne tasulise teenusepakkujaga, on tehnilises mõttes digiüleminekuks valmis ja pildi kadumist kartma ei pea. Samuti saavad needsamad televaatajad ka juba praegu vaadata digitelevisiooni seda võimaldavatelt kanalitelt.

Viasatil kui SAT-operaatoril on juba automaatselt kogu signaaliedastus digitaalne, analoogkaabeltelevisiooni klientidel tuleb digisignaali vastuvõtmiseks pöörduda operaatori poole. Neil on vaja digiboksi, mille saab tavaliselt rentida või välja osta teenusepakkujalt.

Kui teil on digitelevisiooni kohta küsimusi, siis saatke need meile meiliaadressil tartu@posti­­mees.ee või helistage telefonil 739 0365.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles