Netikohvik söödab ostleja kõhu täis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Free Caffeele annavad värvi punased toolid.
Free Caffeele annavad värvi punased toolid. Foto: Sille Annuk

Lõunakeskuse internetikohvik üllatab korraliku söögiga. Olemise mõnususe reitingut tõmbab alla kaubanduskeskuse katusealuse umbne ja palav õhk.


Poodlemislinnaku vanemas osas, langevate veesammaste kõrval teisel korrusel asuva Free Caffee trepi ees olevad sildid ei viita esmapilgul millegagi sellele, et seal peale internetiarvutite ja kohvi lürpimise veel midagi pakutakse. Kui julgeda siiski sammud astmeid pidi üles seada, selgub, et seal saab süüa küll.

Mitu huvitavat suppi, neli-viis salatit ja tavalisest suurem valik kalaga praade menüüs panevad süljenäärmed tööle. Toidunimekirja täpsemalt uurides tuleb möönda, et valik on esmapilgul tundunust kitsam, sest vähemalt poolte roogade hindu varjab ümmargune kollane kleeps, mis tähendab, et seda sööki täna ei saa.

Pirn salatiks

Hinnad jäävad keskmise taseme soodsama otsa poole: praadide eest tuleb välja käia kaheksakümne krooni ümber, salatid ja supid on poole odavamad. Kotitee maksab kümneka, siider ja õlu kolmkümmend krooni.

Tellimine käib Free Caffees letist, mis on mugavasti lauas söögivalikut kaaluma harjunud tartlasele pisut tülikas üllatus. Aga vähemalt ei pea minema hakates muretsema maksmata arve pärast, sest see saab juba toitu valides tasutud.

Salatid, võileivad ja koogid seisavad kassaaparaadi kõrval külmriiulis. Broileri-šampinjonisalat, mis ilmub sööja ette lauale riiulist toidukile seest, mekib tänu krehvtisele riivjuustule ja kaunistuseks puistatud kreeka pähklitele mõnusasti ega ole õnneks seismisega mahlakust kaotanud.

Salat ajatäitjana oli igal juhul omal kohal, sest sooja söögi ooteajaks on märgitud pool tundi ning vähemalt nii kaua prae lauda ilmumiseks ka aega läks. Kui aga pearoad allkorrusel asuvast köögist lõpuks kohale jõuavad, jagub sööjail ainult kiidusõnu. Nii grati­­neeritud sealiha kui ka kana juustutaskus on serveeritud keskmisest põnevamalt. Su­­perhästi maitsevad linnuliha kõrval salati osa täitvad küpsetatud pirnid.

«Nämm!» on degusteerijate kokkuvõttev hinnang.

Ergud toolid

Teenindaja on Free Caffees sõbralik ja vastab kõikvõimalikele küsimustele püüdlikult, isegi kui ta õiget vastust (mis kastmes praekõrvased pirnid on küpsetatud?) täpselt ei tea.

Erkpunase nahkkattega toolid-diivanid on täitsa mugavad ning silmale kenad vaadata, kuid miljööle lisab miinusmärgi kohvikusse sisenedes vastu pahvatav soe ja lämbe õhk.

Et kõrbes nii palav ei hakkaks, joovat beduiinid kuuma teed. Free Caffees tuli samuti mõte just selle pärast sooja joogi kasuks otsustada.

Tegelikult ei ole netikohviku sisekliima loomulikult võrreldav Saharaga, lihtsalt paar konditsioneeri oleksid investeeringuna väga oma kohal. Kui juba keskmisel kevadpäeval tekib kohvikusse astudes tunne, et õhk saab kohe otsa ja hirmus palav on, mis siis veel suvel saab?

Free Caffee
(Ringtee 75, Tartu)
Hinnatud kümnepalli­süsteemis
• Miljöö 4
• Teenindus 8
• Toit 9
• Hind 7
Keskmine: 7

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles