Kas saaks teha Vaksali tänava algusesse ülekäiguraja?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas on võimalik teha jalakäijate ülekäigurada Riia tänava raudteeviadukti lähedale Vaksali ja Riia tänava ristumiskohta? Seda teed pidi pidevalt käiv tartlane kurtis, et seal on väga tiheda liikluse pärast väga raske Vaksali tänavat ületada.


Vastab Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno:

Seni ei ole keegi meile selle koha üle kurtnud.

Olen seal ise teinud autoga vasakpööret, autojuhid on üsna viisakad, lasevad küll inimesi üle tee.

Aga samas: viadukti juurest vasakpööret sooritades jalakäijate raja ees autoga peatumine on õrn koht, sest nii kesklinna kui ka Lõunakeskuse poolt tuleb kogu aeg autosid peale.
Põhimõtteliselt olen nõus, et seal peaks olema ülekäigurada, jalakäijatel on probleem tõesti.

Kas see tähendab, et seal liikuvatel inimestel on lootust turvalisemale elule?


Uurin kõigepealt teedeteenistuse inimeste käest selle paiga kohta, äkki on neil midagi juba kavas. Kui ei ole, siis võtame jalakäija mure teadmiseks ja uurime seda kohta lähemalt.
Seal on veel üks probleem: Vaksali tänaval on trepid, mis vaevavad lapsevankriga liikujaid ja jalgrattureid, viimased on küll nende treppide pärast meie poole pöördunud. Aga selle häda lahendamine jääb tulevikku, kui läheb Vaksali tänava läbimurde tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles