Tartu Kunstikool jäi lisarahata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JUHANI PÜTTSEPP

Eilsel hääletusel Riigikogus ei leidnud toetust Tartu Kunstikooli üle kuue miljoni kroonine rahataotlus koolile kuuluva endise aparaaditehase hoone ümberehitamiseks.

Taotlust toetas 33 ja vastu oli 40 saadikut. Haridusministeerium on eraldanud 1998. aastaks kunstikoolile miljon krooni. Raha küsiti, et saada teine hoone valmis 1. juuniks 1998. Tartu Kunstikoolil on uues asukohas Tähe 38B kolm endist aparaaditehase hoonet. Ühe neist on kunstikool juba ümber ehitanud, alates 1996. aasta detsembrist töötab kooli kaheksast osakonnast Tähe tänavas kolm. Viis osakonda jätkavad korporatsioonidele tagastatud hoonetes Kuperjanovi ja Veski tänavas. Kunstikoolil on 220 õpilast.

Kunstikooli maaliõpetaja Heli Tuksam, mis on muutunud kunstikooli töös seoses kolimisega Tähe tänavasse?

Uues keskkonnas on muutunud õpilaste suhtumine. On võimalik tundidevälisel ajal jätkata oma tööd. See õhutab loominguliselt ja mõjutab ka õpitulemusi. Kunstikooli ühiselamutingimused ei ole õppimiseks head. Samas on tekkinud hea töömeeleolu, üks nakatab teist. Neil, kes õpivad korporatsioonide majades, selliseid võimalusi ei ole. Me vajaksime väga seda järgmist maja, et kõik koos seal tegutseda, et taas tekiks koolitervik.

Kunstikooli õppealajuhataja Aet Ollissaar, mis on teise majja planeeritud?

Tolstoi tänava äärde jäävasse majja on planeeritud foto-, maalingute- ja maali-, naha- ning graafikaosakond. Kooli juhtkond on ruumipuuduses kaalunud ka vastuvõtu lõpetamist hiljuti avatud fotoosakonda. Lageda taeva alla jäämise oht ähvardab teisigi osakondi, sest Veski ja Kuperjanovi tänava hooned on lubatud korporatsioonidele tagasi anda.

Kunstikooli maalingute restaureerimise õpetaja Madis Liplap, kuhu Tartu kunstikool suundub?

Tänavu avati arvutigraafika ja fotoosakond. Kunstikool on viimastel aastatel tormiliselt kasvanud, pulbitseb ideedest. Seda näitasid minu meelest ka hiljutine kübarashow ning näitus ARSLOKAAL Sebra galeriis. Kolmandat aastat võetakse osa Kölni mööblimessist. Kool käib ajaga kaasas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles