Akadeemia Nord pürib raskel ajal Tartu Ülikooli rüppe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Müllerson.
Rein Müllerson. Foto: Liis Treimann

Akadeemia Nord rektor Rein Müllerson ja Tartu Ülikooli rektor Alar Karis moodustasid töörühmad, et alustada ühinemisläbirääkimisi Akadeemia Nord liitmiseks Tartu Ülikooliga.


Tartu Ülikooli rektor Alar Karis leidis, et selle sammuga korrastuks Eesti ülikoolimaastik, kus erinevate institutsioonide ühinemised on täna kõrgkoolide arengute lahutamatu osa. «Akadeemia Nord on üks pikema traditsiooniga eraülikoole Eestis, mille õppetöö valdkonnad kattuvad suuresti Tartu Ülikooliga, mis loob head eeldused edasiseks ühiseks tegevuseks,» märkis Karis pressiesindaja vahendusel.



Akadeemia Nord rektor Rein Müllerson väljendas ühinemise üle oma rahulolu. «Ühinemine Eesti vanima ja auväärseima ülikooliga kahtlemata rikastab meie kõrgharidust ja loob sünergia.»



Müllerson avaldas lootust, et koostöö võimaldab muu hulgas edasi arendada ka Akadeemia Nord rahvusvahelisi projekte, näiteks ühisprogramm Buckinghami ülikooliga.



Ühinemisläbirääkimiste alustamiseks allkirjastasid ülikoolid 19. aprillil dokumendi, mis sätestab peamised ühinemise põhimõtted, et üheskoos parimal võimalikul moel õppe- ja teadustööd edendada.



Akadeemia Nord asutati 1991. aastal, ülikooli staatuse sai akadeemia 1999. aastal. Akadeemia Nord on spetsialiseerunud eelkõige õppe- ja teadustööle sotsiaalteadustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles