Tartu Küüni tänavast saab reedel kunstitänav

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored kunstnikud saavad end proovile panna Küüni tänaval Poe tänavast kuni Uueturu tänavani. Pildil mullu uuenduskuuri läbinud lõik Küüni tänaval. Sellise teekatte ja rattahoidjad peaks saama ka suvel remonditav tänavaosa.
Noored kunstnikud saavad end proovile panna Küüni tänaval Poe tänavast kuni Uueturu tänavani. Pildil mullu uuenduskuuri läbinud lõik Küüni tänaval. Sellise teekatte ja rattahoidjad peaks saama ka suvel remonditav tänavaosa. Foto: Sille Annuk / Postimees

Veidi enne Tartu kesklinnas asuva jalakäijate tänava remontiminekut saab linnarahvas end selle asfaltkattel loominguliselt välja elada. Teha võib grafitit ja asfaldijoonistusi või kirjutada tänavale luuletusi ja häid soove.


Kunstitänavaks muutub Küüni tänav 23. aprillil kell 16-19, teatab linnavalitsus. Abilinnapea Margus Hansoni sõnul tuli idee pakkuda tartlastele võimalust kesklinnas joonistada Küüni tänava suvist remonti planeerides.



«Tavapäraselt ei ole meil ju võimalik pakkuda nii suurt lõuendit tänavakunsti tegemiseks. Kuna need tööd jäävad  mõneks ajaks Tartu kesklinna, peaksid need linnarahvale silmailu ja esteetilist naudingut pakkuma,» lisas Hanson pressiesindaja vahendusel.



Loominguliseks tegevuseks saab kasutada Küüni tänavat Poe tänavast Uueturu tänavani. Korraldajad jagavad igale registreerunud meeskonnale või üksikisikule kunstikrundi.



Ürituse korraldajad joonistavad Küüni tänavale ka heade soovide puu, kuhu kõik möödakäijad saavad kirjutada häid soove teistele tartlastele. Samuti kaunistatakse osa tänavast pidupäevapitsiga, mida mööda on inimestel uhkem kõndida.



Väiksem kriidiga joonistamise ala on planeeritud ka pisematele tartlastele.



Kunstihuvilised saavad oma nime kirja panna e-posti aadressil Kristel.Altosaar@raad.tartu.ee. Registreerudes palub linnavalitsus saata ka oma idee kirjeldus. Kõikide osalejate vahel loosib linnavalitsus välja auhinnad.



Üritus on loominguliseks avapauguks tudengipäevadele ja lastekaitsepäeva üritusele, mis kannab pealkirja «Linn täis loomingut!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles