Pegasus ootab Emajõe alanemist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõel sõitev jõelaev Pegasus.
Emajõel sõitev jõelaev Pegasus. Foto: Andres Ehrenpreis

Mootorlaev Pegasus on kuu lõpus valmis Emajõel lõbusõiduhooaega alustama, aga kuniks vesi ei taandu, pole kusagil silduda ja sildade alt ka ei mahu läbi.


Pegasuse kapten Rainer Napits tõdes eile, et kui Atlantise ees kaldaäärne kõnnitee kuivaks jääb, mahub Pegasus Võidu silla alt läbi. Praegu ei mahuks veepinnast 4,75 meetri kõrgune alus läbi ka mitte Turusilla alt, mis on Võidu sillast kõrgem. Pealegi on Emajõel mootorsõidukite liikumise keeld, mis kehtib ka Pegasusele.



Niisiis on rahulikult aega kaubasadamas laeva kõpitseda ja värviparandusi teha. Mootori poolest võiks laev kas või täna sõitu alustada.



Kui vesi taanduks


Pegasuse rendile võtnud OÜ Paremax juhi Anu Reiljani optimism lubab üle poole sajandi vanale alusele toimekat hooaega. Kui ainult vesi taanduks. Ta loodab, et Pegasus saab liikuma hiljemalt mai alguses, ent üks tudengikorporatsioon on soovinud laevasõitu teha juba aprilli lõpus.



Laev jäi Reiljani sõnul enam-vähem selliseks nagu eelmiselgi hooajal. EASilt saadud starditoetuse ja -laenuga ning Tartumaa arendusseltsi  toetusega on uuendusi siiski kavasse võetud. Laev saab uue helitehnika, elektrigeneraatori ja uue köögitehnika. Viimase tulemus on, et laeval ei pakuta enam kebabi, mida suuremale sõitjaskonnale valmistada ei jõutaks, vaid kiirgrillil küpsetatud liha.



Lisaks on plaanis Kabina karjääri ja Kantsi kõrtsi juurde soetada ujuvkai. Seni pole kummaski paigas olnud kuhugi silduda.



Kolm korda päevas


Kui laev aga viimaks ikkagi liikuma pääseb, on plaanis kolm korda päevast teha 1,5-tunniseid huvireise, õhtusi päikeseloojangureise Kabina karjääri ja kaldakontserte Sadamateatri juures.



Läbirääkimist vajab Reiljani sõnul see, kas laev seisab ka tänavu Atlantise ees. Dorpati hotell on teinud ettepaneku, et laev hakkaks sõitjaid peale võtma hoopis nende akende alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles