Voolurikkeid põhjustasid peamiselt puud

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tuhandeid Tartumaa majapidamisi elektrita jätnud voolukatkestusi põhjustasid peamiselt tugeva tuulega õhuliinidele langenud puud, teatas Eesti Energia Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse lõunapiirkonna juht Aivar Sõõru.


Sõõru kinnitusel oli Tartumaal pühapäeval lühemat või pikemat aega vooluta 3359 tarbimiskohta. Kõige enam oli elektrikatkestusi Puhja, Rõngu, Nõo ja Vara vallas ning Elva linnas.



Kõrgepingeliinidel oli rikkekohti kaheksa, madalpingeliinidel 22. Päeva jooksul lülitus erinevaks ajaks välja 201 alajaama.



Esimesed teated voolukatkestustest saabusid Aivar Sõõru sõnul Jaotusvõrgu juhtimiskeskusse pühapäeva hommikul veidi enne poolt üheksat, viimane õhtul natuke enne poolt kümmet. Katkestused vältasid enamasti poolteist kuni neli tundi. Kõige pikemalt, 13 tundi, oli vool ära Väike-Kongutas.



«Kuna pinnas on suurvee tõttu väga pehme, olid põhilisteks rikete põhjustajateks liinidele langenud puud,» selgitas Sõõru.



Jaotusvõrgu andmeil ulatusid tuulepuhangud 19 meetrini sekundis. Esmaspäeva hommikuks olid kõik tarbijad Sõõru sõnutsi elektri tagasi saanud.



Jõgeva maakond pääses võrreldes Tartumaaga kergelt: seal oli üheksa riket. Suurim katkestus oli Põltsamaa vallas, kus elektrita jäi kaheksa alajaama ja 60 klienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles