Staadion läheb lukku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme staadionil märkisid eile hoonet maha geodeedid Kristo Käis (paremal) ja Hannes Reino-Alberi.
Tamme staadionil märkisid eile hoonet maha geodeedid Kristo Käis (paremal) ja Hannes Reino-Alberi. Foto: Margus Ansu

Sportlastel sel suvel Tamme staadionile eriti asja pole. Nende asemel haaravad seal võimu ehitajad. Sel nädalal lüüakse tribüünihoone ehitusel kopp maasse.


Eilseks olid  staadionile  toodud soojakud, käisid esmased ettevalmistustööd. Venis ehitus mis ta venis, nüüd on kindel, et sel nädalal läheb täie mürinaga lahti.



«Praeguse seisuga peaksime täpselt aasta pärast ehk 2011. aasta aprilli teises pooles olema täielikult uuenenud staadioni avamisel,» lubas SA Tartu Sport juhatuse liige Meelis Jukk.



Aastaga saab Tamme staadion kauaoodatud tribüünihoone, paigaldatakse tabloo ja ehitatakse ümber kunstmuruväljak. Nende tööde maksumus kokku on 30,4 miljonit krooni.



Lisaks uuendatakse laste mänguväljakut, juurde tuleb laste ministaadion (1,5 mln kr) ja renoveeritakse praegune olmehoone (3,5 mln kr). Asfaldiringi uuendamine staadioni ümber koos heakorratöödega maksab miljon krooni. Lisaks paigaldatakse tänavasillutist 320 000 krooni eest.



Vaid Tammeka mängud


Kohe-kohe käivituv hoogne ehitamine tähendab aga seda, et sel suvel on staadion sportlastele sisuliselt lukus. Kasutada ei saa asfaldiringi ega kilomeetrist jooksuringi ümber staadioni, samuti kunstmuruväljakut ja mingil ajal ka lasteväljakut.



«Katame kinni ka tribüünihoone esise jooksuraja, et ehitustolm ja praht ei ummistaks rajakatte poore,» selgitas Jukk. «Rajakate on vett läbilaskev ja sel ei tohi lasta ummistuda.»



Ainukeseks sportlikuks tegevuseks sel suvel Tamme staadionil on JK Tammeka meistriliiga mängud, mis peetakse nädalavahetustel või siis õhtusel ajal, kui ehitus ei käi.



Tartus paraku alternatiivi, st teist naturaalmuruga korralikku jalgpallistaadioni ei ole. Nädalavahetusel tehti Tamme muruväljakul hooajaeelset hooldust. 



Tegevus jätkub ka tennise- ja välikorvpalli väljakuil. «Piirame väljakud aiaga, et Tammelinna poistel-tüdrukutel jääks pallimänguvõimalus, mujal lähedal seda siin eriti ei ole,» sõnas Jukk.



Rahvusvaheline tase


Aasta pärast valmivas tribüünihoones on pinda umbes 2000 ruutmeetrit. Hoonesse tuleb pea 1500 pealtvaatajat mahutav tribüün, riietus- ja haldusruumid, treeningusaalid (jõusaal, aeroobikaruum, võimlemissaal), sporditarvete laenutus ja taastusravikabinetid. Nullkorrusele tuleb sajameetrine sportkattega jooksurada, mida saab võistluste ajal kasutada soojenduse tegemiseks.



Kunstmuruväljak saab drenaaži, peale tuleb uus kolmanda põlvkonna kunstmurukate. Ümber väljaku paigaldatakse pallipüüdevõrk.



Kui kõik ehitused-uuendused ükskord valmis saavad, on Tamme staadionile oodata nii kergejõustikus kui jalgpallis tõsisel rahvusvahelisel tasemel sportlasi.



Siia plaanitakse tuua Euroopa karikavõistlused mitmevõistluses ja üksikaladel ning Eesti-Soome-Rootsi mitmevõistluse maavõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles