Kesklinna kaubahall müüdud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANNIKA ALASOO

Kaks aastat veninud Tartu kaubahalli erastamine on nüüd lõpule jõudnud. Eile kirjutasid Tartu abilinnapea Margus Hanson ja ArcoVara Tartu büroo esindajad alla Tartu Kesklinna Kaubahalli ostu-müügi lepingule.

Margus Hansoni sõnul oli lepingu teatud punktide üle vaidlusi, kuid lõpuks jõuti kokkuleppele. Kaubahalli maksumus on 26 miljonit krooni, lisaks on uuel omanikul 20 miljoni krooni suurune investeerimiskohustus.

Poole ostusummast pidi ArcoVara tasuma kohe ja see summa on ka linnavalitsuse arvele laekunud. Teise poole tasumiseks on aega kolm aastat. Kaubahalli müügirahast laekub üks neljandik kohaliku omavalitsuse omandireformi reservfondi, teine neljandik hüvitusfondi ja pool Tartu eluasemefondi. Viimasest osast üle poole on omakorda mõeldud laenude andmiseks tagastatavates majades elavatele inimestele uue eluaseme soetamiseks.

Kaubahall ehitati 1989. aastal. Üldpinda on 6200 ruutmeetrit, sellest kaubanduspinda umbes kolmandik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles