Pihkva kuberner arutas Tartu juhtidega koostöövõimalusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihkva kuberner Andrei Turtšak.
Pihkva kuberner Andrei Turtšak. Foto: Tartu linnavalitsus

Täna kohtus Tartus viisidil olev Pihkva oblasti delegatsioon Tartu raekojas linnapea Urmas Kruuse ja volikogu esimehe Aadu Mustaga, et rääkida Pihkva ja Tartu suhetest ning võimalikest koostööteemadest

Linnajuhtidega kohtusid Pihkva kuberner Andrei Turtšak, asekuberner Sergei  Fjodorov, Pihkva linnapea Jan Luzin ja kuberneri abi Deniss Tšistjakov, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Kohtumisel väljendasid  Pihkva külalised huvi mitmete koostöövaldkondade  vastu. Nii Tartu kui ka Pihkva on huvitatud linnakeskkonna arendamisest, samuti turismialasest koostööst. Pihkvale pakuvad huvi meie korteriühistute toimimisega seonduvad küsimused, samuti infrastruktuur ja linnamajanduse valdkond. Volikogu esimees Aadu Must pidas oluliseks ka ülikoolidevahelist koostööd ja kultuurivahetust.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul oli kohtumine konstruktiivne ja tulevikku vaatav. «Viimasel ajal on meie sidemed Pihkvaga olnud väga tihedad ja selles koostöös on näha uut kvaliteeti,» lisas Kruuse.

Kuberner Andrei Turtšak, kes kohtus konsulaadis ka oma kaasmaalastega, märkis kohtumisel linnapeaga, et tema kaasmaalased on siinse linnakeskkonnaga väga rahul ja nad tunnevad end Tartus hästi.

Täna toimus ka Tartu maavalitsuses ümarlaud, kus tehti kokkuvõte Tartu ja Pihkva vahelisest varasemast koostööst ning arutatakse võimalikke vastastikku huvipakkuvaid valdkondi edasisteks koostööprojektideks. Kohtumisel osalesid Tartu maavanem Esta Tamm, Tartu linnavolikogu esimees Aadu Must, Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Aivar Soop, Kallaste linnapea Viktor Nukka ning Tartu maavalitsuse spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles