Tuhahirmus lapsevanemad ei julge beebidega jalutama minna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Irina Starovoitova märkis, et Islandi kohalt saabuv tuha- ja tolmupilv jääb maapinnast vähemalt viie-kuue kilomeetri kõrgusele, mistõttu ei tohiks see mõjutada inimeste tavapärast elu.


Starovoitova sõnul on meteoroloogid praegu nõutud spetsialistid. Iga inimene soovib eraldi teada, kas lähenev ning juba osa Eesti piirkondade kohale jõudnud tuhapilv neid kuidagi ohustab. Eriti hirmul pidid olema väikelaste emad, kes tunnevad huvi, kas nad oma beebidega ikka õue tohivad minna.



Meteoroloog selgitas, et mingisugust ohtu tuhapilvest maapinnal tekkida ei tohiks, sest Eesti kohal jääb see enamasti 6-10 kilomeetri kõrgusele. Praegu saarte ja Paldiski kohale jõudnud pilv asub 8 km kõrgusel. Vihmapilved asuvad aga sellest piirist allpool ning praegu puudub oht, et tuhk maapinnale jõuaks.



Õhtupoole pöördub tuul läände ja pisut tugevneb. Hommikupoolikul hakkab tuul puhuma edelast. Seega jõuab hallikaskollane pilv küll tõenäoliselt terve Eesti kohale, kuid jääb endiselt umbes kuue kilomeetri kõrgusele.



Lennuliiklusel on suure tõenäosusega kriips peal siiski ka homme, lisas Starovoitova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles