Riia ja Arlanda jaamade sulgemine seiskas lennuliikluse ka Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu.

Tartu lennujaama direktor Margo Muda kinnitas, et kuna kõik need sihtkohad, kuhu Tartust lennata saab, on suletud, ei lenda ka Tartust välja ühtegi reisilennukit. Kohalikud ringvaate lennud on siiski lubatud, näiteks võib lennata Emajõe üleujutust vaatama.


Inimesed, kes soovisid hommikul lennata Riiga, on majutatud Barclay hotelli ning praegu otsitakse võimalusi nende toimetamiseks sihtkohta teiste transpordivahenditega, rääkis Muda. Kõik lennud on tühistatud kuni uue lennuloa saabumiseni. «Eks me loodame ilmataadi mõistvale suhtumisele, et ehk ta puhub tuhapilved laiali,» lisas Muda.



Lennujaam ise on aga avatud ning kõigi reisijatega tegeletakse.



AS Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov märkis, et Eesti Lennuliiklusteenistus sulges kohaliku õhuruumi kell kolm öösel, pidades naaberriikide õhuruumidega võrreldes vastu kõige kauem.



Millal Eesti kohal taas rahvusvahelised lennud algavad, sõltub lennuliiklusteenistuse otsusest, mis langetatakse koos meteoroloogidega, kõneles Sakkov. Talle teadaolevalt on lennuliiklus Soomes peatatud vähemalt laupäevani.



Operatiivset infot lendamisvõimaluste kohta lubas Sakkov pidevalt täiendada Tallinna lennujaama veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles