Soome TV vaatamine võib tartlastele kalliks maksma minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ALO LÕHMUS

Maikuus satelliidi kaudu levima hakkava Soome TV edastamine Tartu kaabeltelevisioonivõrgus võib takerduda programmi eest küsitava kõrge hinna taha.

Soome Yleisradio teatel hakkavad Soome TV saated maikuust alates levima satelliidi vahendusel kõikjal Põhjamaades ja ka mujal Euroopas. Norra kompanii Telenor vahendatav programm hakkab kandma nime Finlands TV (FTV) ning on kokku pandud Yleisradio TV1 ja TV2 ning MTV3 saadetest. Programmi edastatakse satelliidipositsioonil 1 W satelliidi Intelsat 707 kaudu.

Tartu suurima kaabeltelevisioonioperaatori, Annelinna võrku teenindava AS Levi Kaabli lõuna kaabel-TV võrkude direktor Mati Traat ütles «Postimehele», et esialgseil andmeil kujuneb FTV hind Tartu vaatajale tõenäoliselt liiga kõrgeks.

«Meile teadaoleva info kohaselt hakkaks Soome televisooon maksma ligi 200 Soome marka ühe abonendi kohta kuus. Kui see hind paika jääb, siis tundub küll, et esialgu jääb see programm näitamata,» ütles Traat. Levi Kaabli praegu edastatav 21-programmine pakett maksab 67 krooni kuus.

«Soomekeelset programmi on aga ammu küsitud,» möönis Mati Traat lõunaeestlaste kustumatut kirge Soome televisiooni järele. Tema sõnul oleks lahenduseks kalli programmi müümine eraldi, ülejäänud paketist lahus, kuid see nõuaks lisainvesteeringuid võrgu ümberehitamiseks.

«Investeeringud seisavad aga kaabeltelevisiooni seaduse puudumise taga. Kui see kord vastu võetakse, tuleb meil võibolla osaleda linnavalitsuse korraldataval konkursil ning enne selle võitmist ei saa lisainvesteeringuid teha,» selgitas Traat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles