Ülikooli Üliõpilaskonna edustus valitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KATRIN KURSS

On selgunud uue, mais tööd alustava üliõpilaskonna edustuse 19 liiget. Kaks kolmandikku häältest ja 13 kohta sai Arne Otteri juhitud nimekiri «P.T.N.F. ja peatamatu T.A.N.K.»

Teisele kandideerinud nimekirjale «Kevad 97» andis hääle 52 valijat ning nimekiri sai edustuses kuus kohta.

Üldse käis Ülikooli Üliõpilaskonna edustust valimas 178 tudengit, valimisõiguslikest umbes kümme protsenti, üks sedel tunnistati kehtetuks, sest oli soditud. Rahvusvahelisi üliõpilaspileteid, mis määravad kuuluvuse Ülikooli Üliõpilaskonda, on välja jagatud ligi 1700.

Umbes nädal enne valimisi heideti üliõpilaskonnast välja nimekirja «P.T.N.F. ja peatamatu T.A.N.K.» esinumber ja nimekirja esindaja Arne Otter. «Oleksin korranud möödunudaastast tulemust ja kogunud ligi veerandi tudengite häältest, mind peeti ohtlikuks,» kommenteeris Otter oma elimineerimist valimisnimekirjast.

Uus Ülikooli Üliõpilaskonna edustus alustab tööd 1. mail, seni kehtivad vana edustuse volitused. Juba on alanud läbirääkimised kahe nimekirja vahel, «P.T.N.F. ja peatamatu T.A.N.K.» on pakkunud opositsioonile kuni kahte kohta üliõpilaskonna valitsuses.

Kogu Tartu Ülikooli tudengkond saab valida üliõpilasesindust aprilli lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles