Rock ja Kalev mängivad punaste tossupaeltega AIDS´i vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sokk punaste tossupaeltega.
Tanel Sokk punaste tossupaeltega. Foto: Nike

Korvpalliklubid BC Kalev/Cramo ja TÜ/Rock astuvad 16. aprilli poolfinaalis platsile punaste tossupaeltega, et avaldada toetust AIDS´i-vastasele võitlusele.





Korvpalliklubi Kalev mängija Tanel Soku sõnul seovad mängijad 16. aprillil oma tossudele punased paelad, et toetada Nike heategevuskampaaniat võitluseks AIDS´iga. «Loodame, et Eesti noored saavad meie väikesest meeleavaldusest innustust ja hakkavad rohkem oma tervise pärast muretsema. HIV ei ole maailmas ka spordist mööda läinud, kuigi sportlased peaksid terviseriskidest justkui keskmisest teadlikumad olema,» ütles Sokk.



Programmi (RED) raames tootis Nike spetsiaalsed punased jalatsipaelad ja pani need müüki tuhandetes kauplustes üle maailma. Kogu müügist saadud tulu läheb rahvusvahelise AIDS´i vastu võitlemise fondi The Global Fund ning seda kasutatakse 50% osas ravimite ostmiseks ja teine pool vahenditest läheb preventiivseks tegevuseks läbi infojagamise.



Tänasel päeval on (RED) partneriteks American Express, Apple, Converse, Gap, Emporio Armani, Hallmark, Dell, Nike ja Starbucks. Alates programme käivitumisest 2006 aasta kevadel, on kogutud juba üle 140 miljoni dollari, mis on 100% ulatuses kasutatud AIDS'I vastasteks projektideks Svaasimaal, Gaanas, Ruandas ja Lesotos.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles