Maamess loodab tänavu rekordeid püstitada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamessil on oodata ka põllumajandustehnika maailma esmaesitlusi.
Maamessil on oodata ka põllumajandustehnika maailma esmaesitlusi. Foto: Sille Annuk

Baltimaade suurimale maateemalisele messile on tulemas enam kui 250 eskponenti, mis on kõigi aegade rekord. Rekordit ootab messikeskus ka publiku poole pealt.


Vaatamata majanduseses mitte just parimatele aegadele on Maamess põllumajanduse ja metsandusega seotud firmade seas jätkuvalt populaarne. Tänavu soovis mess jõuda 250 firmani ning praegu on see number ületatud.



AS Tartu Näitused projektijuht Margus Kikkul tunnistas, et registreerimislehe tagastamine viimasel minutil võib mõnelegi firmale tähendada, et selleks aastaks tuleb osalemine unustada.



Lisaks Eesti ettevõtjatele on eksponente sellel aastal üheksast välisriigist. Kikkuli kinnitusel oleks veerand tuhat firmat kõigi aegade rekord.



Korraldajad loodavad tänavu ületada ka külastusnumbrid. Kolme päeva jooksul on messikeskus valmis enam kui 30 000 huvilise saabumiseks.



Uutest tulijatest on oma boksiga Maamesil väljas Euroopa Liidu põllumajanduskomisjon. Belgia firma Ligaris tutvustab Tartus universaalset veterinaarkontrolliks mõeldud bussi, mida saab kasutada nii avalikel üritustel kui EU piiripunktides avalikkusele biotoodete kontrolli reeglite selgitamisel.



Maamessi ajal saab Tartu ka metsapealinnaks. Avatakse metsanädal ja tähistatakse 90. aasta möödumist metsandushariduse andmisest Emajõe kaldal. Tartus kohtuvad 22. - 24. aprillini kõik metsandusega seotud spetsialistid, osaledes metsanduse visioonikonverentsil.



Sarnaselt varasemate aastatega ei puudu ka sel korral mitmed tehnika esmaesitlused ning seda nii maailma, Euroopa ja Skandinaavia mastaabis.



Tartu Näituste uus koostööpartner Edelaraudtee paneb Maamessi ajaks käiku spetsiaalse messirongi. Soovi korral on messikülalistel võimalik soodushinnaga pääseda ka Aura keskusesse.



Baltimaade tunnustatuim maateemaline Maamess toimub Tartus 22.-24.aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles