Mis seisus on ERMi kompetentsikeskus?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi direktor Krista Aru.
ERMi direktor Krista Aru. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Kas ERMi ja maakonnamuuseumide esindajate kohtumine neljapäeval tõi selgust ERMi juurde kavandatava kompetentsikeskuse loomise üksikasjadesse?


Krista Aru

Eesti Rahva Muuseumi direktor:

Saime kokkuleppele, et sünnib osakond nimetusega omakultuuride osakond.

Omakultuuride nimetus vahetab välja seni käibel olnud kompetentsikeskuse. Selle omakultuuride osakonna põhiline ülesanne on vaadata just muuseumide kätte usaldatud kultuuriväärtuste kogumist, nende säilitamist ja kättesaadavaks tegemist üle Eesti.

Et ühtlustada kogumispoliitikat, leida need lahendused, kuidas koos digiteerida, mida digiteerida, ja loomulikult igasugune teadustöö, mis peaks üha rohkem jõudma inimesteni, saab toimuda ühistöös.

Endiselt jääb kogu maakonnamuuseumide finantseerimine otse ministeeriumi alluvusse. Nüüd töötatakse välja tegevuse sisuline ja finantsanalüüs.

Kas ERMi loodava osakonna­­ga hakkab maakonnamuuseumide suhe olema pigem koostöö- või alluvussuhe?

Alluvussuhet praegu ei teki. Mina ütlesin, et kõige lihtsam oleks olnud, ja arvan seda siiani, kui neist oleks saanud ERMi filiaalid. Aga praeguses lahenduses ei ole maakonnamuuseumid ERMi filiaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles