Tartu linn saab lisaeelarve

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Tartu tänavune eelarve kasvab 2,5 miljoni krooni võrra, kui volikogu võtab vastu tänavuse esimese lisaeelarve, mille eelnõu sai linnavalitsuselt heakskiidu reedel.


Lisaeelarve vähendab eelarvesse kavandatud tulude laekumist 10,9 miljonit krooni ja suurendab finantseeringuid aasta alguse vaba raha kasutuselevõtu arvel 13,4 miljonit krooni.



Tulumaksu alalaekumine


Tuludes vähendatakse üksikisiku tulumaksu eelarvet 20 miljonit krooni. Põhjuse annab tänavu esimese kolme kuu jooksul selgunud vähemlaekumine.



Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vähenes üksikisiku tulumaksu laekumine 15,3 protsenti. Uueks tulumaksu laekumise plaaniks  kujuneb 708,5 miljonit krooni.



Tulude poolt kasvatavad aga toetused: laekumine Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt 2009. aastal tehtud  investeeringute eest  4,8 miljonit krooni ning valitsuse eraldatud tasandusfondi suurenemine 4,4 miljonit krooni.



Kuludest suurenevad tegevuskulud 0,6 miljonit krooni, millest peaaegu pool läheb hariduse valdkonda ja ülejäänud osa kulub majandustarkvara uuendamiseks.



Remondiraha lisaks


Investeeringutest suurenevad kulutustest haridusele 1,9 miljonit krooni. Sellest rahast osa läheb Descartes´i lütseumi katuse remondi eest tasumiseks ning Midrimaa lasteaias eelmisel aastal alustatud renoveerimistööde lõpetamiseks.



«Selle aasta esimese kvartali tulumaksu laekumised olid oodatust väiksemad ja seetõttu otsustasime vähendada tulumaksu laekumise plaani,» ütles Tartu abilinnapea Karin Jaanson. «Hea, et meil olid selle katteks olemas täiendavad tuluallikad ja linn saab vaatamata raskele ajale väikese plussiga lisaeelarve.»



Jaanson osutas, et aasta alguse rahaliste vahendite suurem jääk võrreldes tänavusse eelarvesse kavandatuga on olnud suureks abiks ja selle eest kiitis ta kõiki linna asutusi ja osakondi säästliku majandamise eest.



Lisaeelarve on esimesel lugemisel linnavolikogu 22. aprilli istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles