Töötute read üha pikenevad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tartumaa kahjuks veel nende maakondade hulka ei kuulu, kus töötute hulk väheneb. Ainus hea asi on see, et vabu töökohti tuleb juurde.


Aprilli esimese päeva lõpuks oli Tartumaal end töötuna kirja pannud 8382 naist ja meest ehk  157 inimest rohkem kui veebruari viimasel päeval.



«Uusi töötuid tuleb juurde natuke vähem kui varasematel kuudel,» ütles töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. «Töötuse vähenemisest ei saa veel rääkida. Kogu Eestis võib töötuse vähenemisest rääkida siis, kui töötukassa kõigis osakondades töötute hulk väheneb.»



Suurtest koondamisest Tartumaa ettevõtted märtsis ei teatanud. Töötukassast vaadatuna paistab, et meie ettevõtted hakkavad toibuma, sest üha enam otsitakse uusi töökäsi. Töötukassa Tartumaa osakonnas on iga päev välja pakkuda 80–90 vaba töökohta.



«Töökohtade valik on tohutult lai,» rääkis Jane Väli. «Inimesi otsitakse vaat et igale erialale.» Vajatakse näiteks ettekandjaid, müüjaid, keevitajat ja puuseppi. Enim vajavad töötajaid väikeettevõtted.



Aasta tagasi märtsi lõpus oli Tartumaal 4908 ja Jõgevamaal 1260 töötut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles