Magus pind kesklinnas põhjustas tormijooksu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja plats 8 asuva Kuuma Tassi ruumid olid kohvikupidajatele väga isuäratavad, kuid ei tule sinna Crepi uut restorani ega itaaliapärast kohvikut. Mai alguses avab seal uue kohviku hoopis Poole Kuue omanik.
Raekoja plats 8 asuva Kuuma Tassi ruumid olid kohvikupidajatele väga isuäratavad, kuid ei tule sinna Crepi uut restorani ega itaaliapärast kohvikut. Mai alguses avab seal uue kohviku hoopis Poole Kuue omanik. Foto: Sille Annuk

Aastaid Tartu raeplatsi odavaima õllega kliente meelitanud Kuum Tass sulges esmaspäeval lõplikult uksed. Vana mööbel on ruumidest juba välja kolitud ja uus omanik teeb muudatusi.



Praegu veel nimetu koha uueks rentnikuks on OÜ Muidex, kellele kuulub ka pubi Pool Kuus kohe ümber nurga Rüütli tänaval ja 60’s Grill Narva maanteel.



Hoolimata masust oli aga peale Muidexi veel ligi kümme tugevat konkurenti, kes ülisoodsa asukohaga söögikoha ruume endale tahtsid. Teiste hulgas ka niisugused tuntud kohad nagu Suudlevad Tudengid, Crepp ja Truffee.



Restoran uude kohta

Crepp sulges hiljuti oma restorani ning avas selle asemel hoopis baar-klubi Trepp. Nüüd selgub, et omaniku Priit Palgi mitte väga salajane mõte oli restoran just Kuuma Tassi ruumidesse ümber kolida, jutud selle kohviku raskustest keerlesid juba terve aasta.



Et pindu kindlasti saada, käidi ennast juba ammu sinna pakkumas ja lubati ka lisagarantiisid. «Neil oli see mure, et eelmine rentnik jäi võlgu, me oleksime olnud nõus ka poole aasta rendi ette ära maksma, et oleks kindlam ja lihtsam seda asja ajada,» rääkis Palk.



Esialgu jääb restoranimööbel seega lattu ootele, sest Palgi sõnul sobivaid ruume lihtsalt ei ole.



Cafe Truffe omanik Joel Ostrat rääkis, et nemad plaanisid sinna ruumidesse väikest, natuke itaalialikku kohvikut, kus pakutaks Vahemere kööki, näiteks pastat, pitsat ja salateid ja muid kiiremini valmivaid toite.



Mõte sellisest asutusest oli juba ammu olemas ja kui ka sobiv pind silmapiirile ilmus, tegid nad pakkumise, millele mingit vastukaja küll ei tulnud.



Nüüd, kus ruumid on ära antud, ei kavatse Ostrat uusi otsima hakata, vaid jätab idee järgmist sobivat kohta ootama.



Rebimise väikeste ruumide nimel võitis aga hoopis Muidex, mille pubi Pool Kuus tegutseb juba aastaid samas majas ning on seega rendileandjale vana tuttav. Mingisugust konkurssi maja haldaja korraldada ei otsustanudki.



Maja kuulub eraomanikule, kes ise elab Austraalias. Teda esindab siin Tartu Kultuurkapital, kes kogu hoone ruumide väljarentimise eest hoolt kannab.


Selle juhataja Ülle Koppel rääkis, et küsijaid käis tõesti hulganisti. «Igaüks kiitis iseennast ja ütles, et teine ei oska mitte midagi,» muigas Koppel.



Muidexi kasuks rääkis tema sõnul see, et Poole Kuue pubil ei ole olnud rendi- ega kommunaalmaksete võlgu.



Lisaks on Kuuma Tassi ruumidel oma miinused, mis ei avalda samas majas juba ruume omavale Muidexile nii suurt mõju kui teistele.



«Ruum on väike ja pinda on vähe. Kuum Tass oli kogu aeg hädas, et neil ei olnud laopinda, kõik oli hästi pisikene,» rääkis Koppel, kes kartis, et uute rentnikega võinuks samad mured tekkida. «Minu kui rendileandja pilgu läbi saab siin nüüd seda kohvikumajandust efektiivsemaks teha.»



Baari ei tule


Muidexi omanik Marko Terasmaa rahustas neid, kes kardavad, et raeplatsi nüüd Poole Kuue sarnane baar tuleb. Sinna tehakse kindlasti kohvik, kuid Terasmaa ei tahtnud veel rääkida, milline interjöör täpsemalt välja nägema hakkab.



Tema sõnul alustati teisipäeval, kohe pärast Kuuma Tassi väljakolimist ehitustööd. «Seal on praegu remont käimas ja kõik välja lõhutud, lõpptulemust näeb alles mõne aja pärast,» rääkis Terasmaa.



Päris avamisvalmis võiks uus kohvik olla Terasmaa arvates mai alguses.



Raeplatsi söögikohad


• Cafe Truffe


• Pierre


• Sõprade juures


• Suudlevad tudengid


• Kapriis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles