Loomaaia asukad sõidavad Tartusse koolitusele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaias toimub lastekaitsepäeval nii mõndagi huvitavat.
Tallinna loomaaias toimub lastekaitsepäeval nii mõndagi huvitavat. Foto: Liis Treimann.

Uus koolitus, mida korraldab Eesti maaülikooli avatud ülikool, õpetab abistama viga saanud metsloomi ja -linde. Koolitust aitavad läbi viia Tallinna loomaaia maod, närilised ja röövlinnud.


Eesti Maaülikooli avatud ülikool alustab kursustega, mille käigus õpetatakse esmakordselt Eestis abistama viga saanud metsloomi. 5.-9. aprillini saab õppida, kuidas anda metsloomadele esmaabi.



Viiepäevase koolituse käigus omandavad kursuslased teadmisi, kuidas õigesti hinnata metsloomade ja –lindude olukorda, millistel juhtudel on vaja neid aidata ja kuidas seda teha, vahendas maaülikooli teade. Toimub ka praktikum, mille käigus õpitakse ohutut metsloomade ja eksootiliste koduloomade käsitsemist, püüdmist, transportimist.



Maaülikooli õppejõudude kõrval on kursusel teadmisi jagamas valdkonna rahvusvaheliselt tunnustatud spetsialistid – Chris Walzer ja Gabrielle Stalder Viini veterinaarmeditsiini ülikoolist, Aleksei Turovski Tallinna loomaaiast ning Kaja Kübar Nigula metsloomade taastuskeskusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles