Märts tõi Tartu lennujaama rekordi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Märtsis läbis Tartu lennujaama pea kaks ja pool tuhat reisijat, mis on ühe kuu kohta suurim hulk alates liinilendude alustamisest mullu juulis.

«Märtsi lõpus ja siis, kui oli koolivaheaeg, oli osal reisidel suisa sajaprotsendiline täituvus,» ütles Tartu Lennujaama juhataja Margo Muda.

Muda sõnul oli märtsi suur reisijate arv nende jaoks ootuspärane ning kevadel ja eriti suvekuudel loodetakse isegi suuremat huvi. Esialgu on sihiks seatud 27 000 reisijat aastas, selle täitmine ei tohiks märtsikuu tempos jätkates raskeks osutuda.

«Minu unistus oleks, kui sellel aastal tuleks kokku 30 000 reisijat,» sõnas Muda.

«Mida rohkem on reisijaid, seda parema lennugraafiku me saame,» sõnas Tartu abilinnapea Karin Jaanson.

Ka Air Balticu asepresident Jānis Vanags on varem mitmel korral toonitanud, et nemad koostavad graafikuid just selle järgi, kui palju on inimesi, kes lennata soovivad.

Eelmisel nädalavahetusel käis Jaanson ka ise Brüsselis ning kasutas nii minnes kui tulles Tartu lennujaama. «Kes siis veel lendab, kui ise ei lenda,» sõnas ta ja lisas, et tema teada käivad ka teised linnavalitsuse liikmed võimaluse korral välismaal Tartu lennujaama kaudu.

Tartu Ülikooli rahvusvahelise koostöö juht Sirje Üprus sõnas, et ka ülikool täidab tublisti Tartus käivaid õhusõidukeid. «Iga lennuki peal on tavaliselt ikka mitu ülikooliga või ülikooli korraldatud üritustega seotud inimest,» sõnas ta.

Linnavalitsus on Jaansoni sõnul teinud ka palju teavitustööd, sest välispartnerid tihti ei teagi, et Tartusse saab ka lennukiga.

Muda ütles, et lennujaama terminal on võimeline läbi laskma 70 reisijat tunnis. Praeguseid graafikuid ja lennukite suurust arvestades võiks reiside maksimaalse täituvuse korral Tartu õhuväravasse jõuda kuni seitse tuhat reisijat kuus. «Selle arvu teenindaksime vabalt ära,» ütles Muda.

Selleks, et lennujaam suudaks ise ots otsaga kokku tulla, läheks vaja 50 000 kuni 60 000 reisijat aastas ehk üle nelja tuhande inimese kuus, lisas ta.


Reisijaid Tartu lennujaamast
märtsis 2438
veebruaris 1772
jaanuaris 1975
detsembris 1989
novembris 2203
oktoobris 2054
septembris 1652
augustis 1136
juulis 528

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles