Tartu Ülikool renoveerib vana keemiahoone

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppetöö keemiahoone ringauditooriumis, fotomeenutus aastast 2000.
Õppetöö keemiahoone ringauditooriumis, fotomeenutus aastast 2000. Foto: Ove Maidla

Tartu Ülikool kuulutas välja riigihanke Jakobi 2 asuva vana keemiahoone ehitustöödeks, uuenenud õppehoones saavad filosoofiateaduskonna tudengid tööle asuda juba järgmise aasta septembris.


Ülikooli planeeringute ja hangete osakonna juhataja Heiki Pagel rääkis, et maja renoveeritakse ja tehakse filosoofiateaduskonna tarbeks ümber vastavalt nende koostatud ruumiprogrammile. «Sellest saabki nende hoone ja moodustub ühtne filosoofiateaduskonna

campus

, kus on seesama Jakobi 2, Ülikooli 16 ja Lossi 3,» sõnas Pagel.

Hoone välisilme säilib. «Fassaad on kaitse all, renoveerimine puudutab sisetöid ja kõigi kommunikatsioonide vahetamist. Sellest saab nüüdisaegne õppehoone, kuhu jääb alles ka ringauditoorium,» ütles Pagel.

Ehitusperiood on planeerinud aastaks, sellele lisandub sisustamisel kuluv aeg. «Eesmärgiks on aga seatud see, et 2011. aasta sügisel saaks seal õppetöö alata.»

Eelmisel aastal kolisid keemikud uude hoonesse Ravila tänaval ning Jakobi 2 on sealtmaalt tühjana seisnud ja täiesti valmis renoveerimiseks. Keegi remondi tõttu õppetöö katkemise pärast muretsema ei pea.

Keemiahoone ehitati 1939. aastal. Majale iseloomulik olnud lõhn on Pageli sõnul sealt juba peaaegu kadunud, kuid renoveerimisega kaob täielikult.

Pagel lisas, et ülikooli üks strateegiaist on korjata kokku siin-seal üle linna paiknevad väikesed üksused ja koondada need teaduskondade juurde ühtsetesse ruumidesse.

Ülikooli eelarve järgi võib Jakobi 2 hoone renoveerimiseks sõlmida lepinguid 13,5 miljonit krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles