Tartu saab plussiga lisaeelarve

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki tänavu kolmel esimesel kuul on üksikisiku tulumaksu laekumine olnud oodatust kehvem, plaanib Tartu aprilli lõpus vastu võtta positiivse lisaeelarve.


Tartu abilinnapea Karin Jaan­­son ütles eile, et läinud aasta märtsiga võrreldes on üksikisiku tulumaksu laekumine linnaeelarvesse vähenenud 16,2 protsenti. Seega jätkub aasta esimesel kahelgi kuul olnud alalaekumine.



Linnaeelarves oli üksikisiku tulumaksu laekumiseks prognoositud 728,5 miljonit krooni, millest esimese kolme kuuga on tulnud 24,2 protsenti.



Tartu rahandusosakonna juhataja Külli Lust nentis, et tegu on ikka veel siiski aasta algusega ja arvestades, et selle maksuliigi laekumine ei jagune kuude vahel ühtlaselt, ei ole suureks ärevuseks veel põhjust.



Märtsi kohta ei ole aga veel tehtud koondülevaadet, see valmib ilmselt aprilli teisel nädalal.



Jaanson rääkis, et lisaeelarves, mis loodetavasti jõuab volikogus esimesele lugemisele, tuleb tulumaksu laekumise plaani vähendada paarkümmend miljonit krooni.



Olukorra päästab, et linn on saanud tulusid, mida ei olnud eelarvesse kavandatud, ja ka aastavahetuse jääk oli suurem kui planeeritud.



Tasandusfondist saab Tartu arvestatust rohkem ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt tuleb summasid. Kulusid ei ole seetõttu vaja kärpida.


Linnavalitsus plaanib lisaeelarve volikokku saata 9. aprilli istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles