Rocki Balti hooaeg lõppes veerandfinaalis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

TÜ/Rockil jäi täitmata teine selleks hooajaks seatud eesmärk. Nii nagu EuroChallenge’is, jäi ka Balti liigas nelja hulka jõudmine kättesaamatuks. Olukorda hindavad TPMi lugejale tuttavad eksperdid.

Paavo Russak
Rocki treener


Šiauliai riietas Rocki mängu idee viimases veerandfinaalis ikka päris lahti. Rock mängib distsiplineeritud ja meeskondlikku rünnakut ja seda lasti neil teha ainult umbes 16.–18. sekundini.



Šiauliail oli rohkem sisulisi taktikalisi käike. Näiteks mängiti väga ebamugavat maa-ala kaitset. Toodi noor Min­dau­gas Kuzminskas ette viskajaid segama ja tekkisid kaheks-kolmeks rünnakuks probleemid. Šiauliai varieeris erinevate maa-ala pressingu variantidega. 



Tegelikult oli mäng kõrgest klassist mõlemal pool. Rocki meeskondliku efektiivsuse näitaja oli 101. Sellega mängud võidetakse – aga Šiauliail oli see näitaja 120.



Rockil jäi üks koht justkui puudu – positsioon nr 3, kus eelmisel aastal olid Kullamäe ja Sanikidze. Tein sattus nr 3 peale, mida ta ei ole mänginud.



Kui Balti liiga hooaega tervikuna vaadata, siis ma väga musti värve ei maaliks. Saadi ikkagi kuue hulka, ja kõrgema kohaga kui mullu. Mängiti häid mänge. 



Rocki kasuks tuleb öelda, et hoitakse väga kindlalt oma ideed või mängujoont. Õnneks suuri kukkumisi meeskond endale ei luba. Sellisest seisust, ma arvan, selle emotsiooniga, mis Rockil praegu on, võidetakse Kalev/Cramo Eesti liiga poolfinaalis kindlasti ära.



Üllar Kerde
Tallinna Kalevi treener, endine Rocki peatreener


Miks me otsime kogu aeg vigu kuskilt mujalt? Spordis ei saa olla teine, spordis peab olema esimene.



Ma olen väikest kasvu, paks ja väheke loll, aga kui midagi teen, siis sellepärast, et tahan olla teistest parem.



Olen suhteliselt laisk inimene ja mulle väga meeldib magada. Ja ma magan parema meelega, kui midagi ülejala teen. Ma ei ole peaaegu kunagi süüdistanud, et keegi teine on minu asjades süüdi.



Ma ei räägi viimasest mängust, leedukad kaks korda ühe reha otsa ei astu. Veerandfinaal anti ära kodus.



Mina komplekteerisin eelmisel aastal, kui Rock tuli BBLis pronksile, umbes samade meestega võistkonna – kas need mängijad on nüüd ära vahetatud?



Korvpall on spordiala, mis algab sügisel ja lõpeb kevadel. Vahepealne ei maksa midagi. Me võime mängida Moskva CSKAga, kaotada viie punktiga ja öelda, et oleme tugevad. Aga kui CSKA on esimene ja meie viimased, siis oleme kehvad.



Peame mõtlema, miks meil ei tulnud tulemust. Mitte otsima süüdlasi ja neid maha laskma. Mullu sai üks süüdlane – mina – leitud ja maha lastud. Kas peale tema tapmist on midagi muutunud?



Meil on kaks tippklubi – Kalev/Cramo ja Rock. Üks ei jõua play-off’i ja kumbki ei jõua nelja hulka. Lätlased, kelle majanduslik seis on tunduvalt kehvem, jõuavad kahekesi veerandfinaali.



Ma ei taha kedagi halvustada. Küsimus on ühes – mida me peame tegema, et oleksime paremad.



Andres Sõber
Rakvere Tarva peatreener


Eks ma vähekese arvasin ka, et niimoodi võib minna. Rockil olid šansid olemas Tartus, pärast seda enam mitte. Ja eks Šiauliai mängib praegu väheke võimsamalt ka.



See ei tähenda, et Rock ei teinud head partiid. Teine mäng jättis soovida, aga täitsa südikalt panid.



Eichfuss ja Doronin paistsid play-off’is vähem silma, aga see on juba treenerite asi, nad peavad neid rohkem tagant utsitama. Nad on ikkagi head kiired poisid.


Võib-olla ma hakkan vanaks jääma, aga mul on omad väljakujunenud tõekspidamised.



On kolm põhiasja, kui sa meestega möllama lähed. See käib Tartu kohta väga eredalt. Esiteks – oluline on, et mõni hea noor mängija kerkiks hooaja jooksul üles. Teiseks, et rahvas tuleks saali vaatama ja meeskond mängiks võitluslikult. Kolmandaks, mak­si­maal­selt hea koht.



Kui vaatame Tartu poole, siis kaks punkti kolmest ei ole küll plussi poolel.


Kui Balti liigat mängida, peaks eesmärk olema ikkagi see, et sa oled seal enam-vähem tasemel ja keegi sinu mees­konnast saab sellega tuule tiibadesse. Ei ole mõtet mehi vedada Liepajate ja Ne­ve­žistega mängima. Mängigu siis juba ainult Rytase või Žalgirisega aastas paar kohtumist. 



Vahetult enne lehe trükkiminekut saabus info, et Šiauliai mängija Arvydas Siksnius, kes hiljuti sõlmis lepingu Vilniuse Lietuvos Ry­tase meeskonnaga, poleks enam justkui tohtinud teisipäevases mängus TÜ/Rocki vastu osaleda. Balti liiga juhatus arutab täna, kas tühistada mäng ning pidada see uuesti.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles